Ексклюзиви
понеділок, 11 червня 2018 18:34

Раритетні автомобілі, повітряні гімнасти і дитячий показ мод – відбувся "Ретрофест"
30

Фото: Олена Капнік

У Кам'янці-Подільському відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест". Захід тривав з 8 по 10 червня.

У фестивалі взяли участь близько 50 ретроавтомобілів із різних міст України. Зокрема з Кам'янця Подільського, Києва, Дніпра, Одеси, Олександрії. Три екіпажі приїхали на свято із сусідньої Молдови.

"Цього року ми встановили свій маленький рекорд. "Ретрофест" стартував парадом учасників. Екіпажі урочисто проїхали вулицями старого і нового міста. Нинішня колона складалася з сорока автомобілів і була найдовшою за три роки фестивалю. Це означає, що ми розширяємося. Також участь у заході беруть все цікавіші та ексклюзив ніші експонати. Цьогоріч з Кіровоградської області власним ходом приїхав Hanomag Sturm. Цей автомобіль 1935 року випуску. Він – найстаріший експонат третього "Ретрофесту", - розказує Gazeta.ua директор фестивалю Олена Дика.

Автомобілі виставили на Вірменській площі. Тут припаркувалися десятки старих машин вітчизняного та іноземного виробництва. Серед експонатів – німецькі Hanomag Sturm 1935-го року, Horch 957 37-го, Mercedes-Benz 38-го, американський Packard 120 1938-го, французький Citroen 2CV 59-го, радянські "Волги" і "Запорожці".

Автор: Олена Капнік
  Володимир Сірман показує стилісту фестивалю Світлані Савельєвій салон Horch 957
Володимир Сірман показує стилісту фестивалю Світлані Савельєвій салон Horch 957

Під час фестивалю відбулося ретро-ралі "Від фортеці до фортеці". Воно стало третім етапом Кубку України з історичними автомобілями. Перший пройшов у Києві на фестивалі OldCarLand. Другий – у Львові на Leopolis Gran Prix. Ще три відбудуться до кінця нинішнього року.

"Це класичні перегони зі спортивними елементами. Автомобіль має з максимальною точністю за часом прибути на пункти контролю часу. Якщо приїде навіть на секунду раніше чи пізніше – штраф", каже представник AutogradRallye з Харкова, організатор ралі Ігор Болотов.

Автор: Олена Капнік
  Старт ралі "Від фортеці до фортеці"
Старт ралі "Від фортеці до фортеці"

Не автомобілями єдиними захоплював відвідувачів "РетроФест" у Кам'янці-Подільському. Для любителів танців організатори влаштували майстер-клас з бугі-вугі, рок-н-ролу. На сцені співали музичні колективи, танцювали танго і вальс, показували шоу повітряних гімнастів і стімпанку. Також організували ретродискотеку – еволюцію діджеїнгу.

На фестивалі пройшов парад капелюшків. Його організувала дизайнера "Ретрофесту" Світлана Савельєва.

"Ретрофест" - це єдиний в Україні фестиваль стилю. Ми хотіли наповнити його не тільки ексклюзивними автомобілями, а красою і гармонією. Саме тому вигадали таку "капелюшну" тенденцію", - каже стиліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин відвідати "Ретрофест" у Кам'янці-Подільському

Автор: Олена Капнік
 

У рамках заходу провели цикл лекцій "Культурний міст". Фахівці розповідали про український модернізм, жіночі прикраси, культуру і освіту Кам'янця, історію стімпанку, гурт The Beftles. Також представили фото-виставку ретро капелюшків.

Вистачало забавок і для дітей. Для найменших учасників ігрову зону Грай-Land. Діти могли дізнатися історію ігор "квадрофан", "унофан", "манкі-банкі" та "китайські шашки".

Для наймолодших організували дитяче ралі. На центральній площі вони взяли участь у гонках на педальних автомобілях.

Автор: Олена Капнік
  Дитячі педальні автомобілі
Дитячі педальні автомобілі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назад у час олімпійського ведмедика та найсмачнішого "Пломбіру" - у Кам'янці-Подільському відбувся фестиваль ретроавтомобілів

Для дітей вперше організували Retro Kids Show. У ньому взяли участь діти від 2 до 12 років.

"Спеціально до фестивалю діти створили власні образи. Творчо підійшли до створення костюмів і капелюхів для своїх ляльок. Це шоу стало яскравим доповненням і родзинкою цьогорічного фестивалю", - каже дизайнер жіночих прикрас і організатор Retro Kids Show Mari Simmon.

Для відвідувачів "Ретрофесту" організували цікаві фотозони з радянським диваном, килимом і автозаправкою.

Другий Міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" відбувся торік. Тривав з 9 по 11 червня. У фестивалі взяли участь близько 70 ретроавтомобілів із різних міст України – Кам'янця-Подільського, Києва, Хмельницького, Миколаєва, Вінниці, Запоріжжя та інших. Один екіпаж прибув із російського міста Подольськ.

Зараз ви читаєте новину «Раритетні автомобілі, повітряні гімнасти і дитячий показ мод – відбувся "Ретрофест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути