Ексклюзиви
четвер, 07 листопада 2013 18:20

Range Rover Sport підкорював піщану пустелю Руб-аль-Халі більше 10 годин
14

Позашляховик Range Rover Sport встановив рекорд по якнайшвидшому перетину пустелі. Автомобіль подолав 849 кілометрів дистанції від міста Ваді-ад-Давасир в Саудівській Аравії до кордону з Об'єднаними Арабськими Еміратами за 10 годин 22 хвилини при середній швидкості 81,87 кілометра в годину. Для нового рекорду позашляховик Range Rover Sport перетнув Руб-аль-Халі (у перекладі з арабської "Порожня чверть") - найбільшу піщану пустелю в світі після Сахари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За українськими автомобілістами пильно стежитиме китайська система автоматичної фіксацій порушень Huawei

Пустеля займає площу 650 тисяч квадратних кілометрів, сума річних опадів тут не перевищує 35 міліметрів, а влітку середній температурний максимум досягає 50 градусів Цельсія. Для заїзду використовувався стандартний автомобіль з 510-сильним восьмициліндровим наддувним двигуном 5.0 і дорожніми покришками. Єдиною доопрацюванням стала додатковий захист днища.

За кермом позашляховика перебував 47-річний іспанський гонщик Мій Торраллардона, протягом останніх 10 років бере участь в ралі-рейді "Дакар".

Зараз ви читаєте новину «Range Rover Sport підкорював піщану пустелю Руб-аль-Халі більше 10 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути