середа, 16 травня 2012 09:40

Продажі автомобілів Lada в Україні знизились майже наполовину

Продажі автомобілів Lada в Україні знизились майже наполовину
"АвтоВАЗ вперше втратив лідируючі позиції на ринку України. Фото: wbcar.ru

АвтоВАЗ нестримно втрачає позиції в Україні, ще недавно своєму найбільшому експортному ринку. У першому кварталі продажі автомобілів Lada країні впали на 42%, а їх частка на українському ринку скоротилася майже удвічі, до 8,7%.

Поправити експортні справи АвтоВАЗ допоміг Казахстан, який став другим після Росії найбільшим для автовиробника ринком збуту.

Як випливає зі звітності АвтоВАЗ за РСБО, в першому кварталі поточного року компанія продала на українському ринку 3,8 тис. автомобілів Lada, що на 42% менше, ніж за аналогічний період 2011 року (6,6 тис. машин). Частка АвтоВАЗ на українському ринку знизилася з 16,2 до 8,7%.

"АвтоВАЗ вперше втратив лідируючі позиції на ринку України, поступившись першим місцем корейській марці Hyundai", - говориться у звітності автогіганта.

Нагадаємо, що торік АвтоВАЗ продав на українському ринку 29 тис. автомобілів Lada, що на 17% більше, ніж в 2010 році.

"Україна залишається для АвтоВАЗ стратегічним і одним з найбільших експортних ринків автомобілів Lada. Одне зі свідоцтв - за підсумками перших чотирьох місяців 2012 року приблизно 30% експортних постачань готових автомобілів АвтроВАЗ припадає на Україну", - зазначили на волзькому підприємстві.

Зараз ви читаєте новину «Продажі автомобілів Lada в Україні знизились майже наполовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути