понеділок, 31 липня 2017 13:35

Прийняли закон, який забороняє пішоходам дивитися в телефони

Прийняли закон, який забороняє пішоходам дивитися в телефони
Порушників штрафуватимуть на суму від $15 до $35. Фото: The Guardian

Влада міста Гонолулу на Гавайських островах прийняла законодавство, яке забороняє пішоходам дивитися в телефони, писати повідомлення і використовувати цифрові пристрої при переході через дорогу.

Заборона набуде чинності 25 жовтня 2017 року. Таким чином місцева влада прагне зменшити кількість травм і смертей "при неуважній ходьбі". Порушників штрафуватимуть на суму від $15 до $35. Якщо пішохода спіймають на повторному порушенні, штраф може вирости до $99, повідомляє Reuters.

Закон передбачає виняток для дзвінків у екстрені служби ("швидка", поліція, пожежна служба), за ці дії штрафувати не будуть.

Мер міста Кірк Колдвелл розповів, що місто Гонолулу є лідером серед американських міст за кількістю пішоходів, яких збивають на переходах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сліпий фотограф відзняв новий Volkswagen Arteon

За даними американської влади, за період з 2000 року по 2011 у США пішоходи отримали більш ніж 11 тис. травм через те, що відволіклися на мобільні пристрої. Однак, критики закону звинувачують міську владу в надмірному регулюванні поведінки мешканців та зазіханні на особисту свободу.

Засновник компаній Tesla, SpaceX та Boring Company Ілон Маск показав випробування ліфта для платформи в надшвидкісному тунелі Hyperloop під Лос-Анджелесом у США.

Зараз ви читаєте новину «Прийняли закон, який забороняє пішоходам дивитися в телефони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути