середа, 05 вересня 2018 17:53

Показали автомобіль без керма і педалей
12

Фото: Autonews.

Шведська компанія Volvo презентувала концепт 360с. Він не має керма і педалей.

Автомобіль оснастили системою безпілотного керування п'ятого рівня. Може самостійно рухатися дорогами загального користування, пише "Новое время".

За безпечний рух автомобіля відповідає багато камер, радарів і лидаров, а також навігаційна система з картами високої точності. Розробили систему оповіщення водіїв інших автомобілів про дії безпілотника. Зокрема, 360c використовуватиме звукові ефекти і різнокольорову підсвітку окремих елементів автомобіля.

Автор: Autonews.
 

Інтер'єр 360с може трансформуватися. Перша модель - мобільна спальня. У цьому випадку автомобіль рухатиметься плавно, але швидко. У спальне місце інтегрована спеціальна ковдра. Вона працює, як триточковий ремінь безпеки для лежачого положення пасажирів.

Автор: Autonews.
 

Авто також може стати мобільним офісом, вітальнею або приміщенням для розваг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії з'явилася рада з питань летючого транспорту

Концепт-кар оснастили електричною силовою установкою. Електромотори 360с живить блок літій-іонних батарей. Вони рівномірно розподілі під підлогою автомобіля. Запас ходу на одній повній зарядці складе близько 300 км.

У швейцарському Цюріху презентували електричний сітікар Microlino AG. Його довжина всього 2,4 м. Автомобіль за концепцією перегукується із раритетним BMW Isetta, але має 20-сильний електродвигун. Він може проїхати до 120 км і розвити швидкість до 90 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Показали автомобіль без керма і педалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути