четвер, 13 червня 2019 17:10

Пілот США зняв панораму з кабіни сучасного винищувача F-35A

Пілот США зняв панораму з кабіни сучасного винищувача  F-35A
F-35A Lightning II. Фото: wikipedia.org

Панорамне відео маневрів із кабіни винищувача п'ятого покоління F-35A Lightning II зняв пілот Повітряних сил Сполучених Штатів Америки Ендрю Олсон.

Lockheed Martin F-35 Lightning II - сімейство перспективних, малопомітних винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління. Розроблені американською фірмою Lockheed Martin Aeronautics Company у 3-х варіантах. Наземний винищувач — CTOL, для корпусу морської піхоти США і ВМС Великої Британії - винищувач із укороченим зльотом і вертикальною посадкою STOVL, для потреб ВМС США - палубний винищувач CV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати компенсацію за ДТП через погані дороги

На розробку літака до квітня 2011-го витратили понад $56 млрд. Згідно із заявою президента США Дональда Трампа, повна вартість проекту становить $400 млрд. Вартість однієї машини без озброєння й обслуговування у середньому перевищила $150 млн, повідомили на unn.com.ua.

Винищувач п'ятого покоління — термін, що використовується для класифікації найсучасніших реактивних літаків, що з'явилися наприкінці ХХ ст. і розвиваються до сьогодні. Першою й єдиною країною у середині 2012-го, що впровадила серійний винищувач п'ятого покоління (Lockheed Martin F-22 Raptor), є США.

Зараз ви читаєте новину «Пілот США зняв панораму з кабіни сучасного винищувача F-35A». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути