субота, 18 серпня 2012 16:55

Під час зливи двірники на автівках можна не вмикати

Під час зливи двірники на автівках можна не вмикати
Фото: kramtp.info

У автомагазинах та на ринках з'явилося багато різних марок засобу антидощ. Він залишає слизьке маслянисте покриття на лобовому склі. Під час дощу вся вода збирається в краплини, а їх здуває зустрічним вітром.

"У несильний дощ на швидкості понад 40 км/год крапель дощу буде майже не помітно, вони не заважатимуть огляду. На швидкості 90-120 км/год двірники можна взагалі не вмикати, - каже Станіслав Юрченко із компанії "Хаммер", що продає автохімію. - Якщо дощ дуже сильний, то двірникам буде набагато легше працювати, вони змітатимуть воду зі скла удвічі швидше".

Перед тим, як наносити засіб, автомобільне скло треба підготувати: ретельно вимити, дати просохнути.

"Потім за допомогою м'якої ганчірки круговими рухами наносимо рідину на скло, втираємо. Даємо просохнути близько 2 хв. Потім знову втираємо рідину. Після цього світлі розводи, що з'являться, слід прибрати чистою м'якою ганчіркою".

Крім лобового скла засіб необхідно нанести на бічні вікна водія, фари, дзеркала та заднє скло.

"Якщо з лобового можна змести воду двірниками, то на бічних вікнах і їх немає. Там антидощ допоможе ще більше. Фари, оброблені цією рідиною, не так забруднюватимуться. А комахи, що до них прилипають, легко відмиватимуться".

Антидощ тримається на склі 2-3 тижні. Потім слід помити вікно миючим засобом і знову нанести антидощ.

Коштує 300-мілілітрова пляшка атидощу в магазинах від 48 грн. Її вистачає на рік при щоденному користуванні автомобілем.

Зараз ви читаєте новину «Під час зливи двірники на автівках можна не вмикати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути