Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2017 15:25

Peugeot-Citroen купив Opel

Peugeot-Citroen купив Opel
Фото: УНІАН

Французька компанія PSA Peugeot-Citroen придбала європейський підрозділ американського концерну General Motors. Він виробляв марки Opel і Vauxhall.

Сума угоди становить €2,2 млрд. Про це офіційно повідомила PSA. Opel оцінили в €1,3 млрд, а Vauxhall - в €0,9 млрд. У рамках угоди Peugeot-Citroen придбала шість заводів зі складання авто, п'ять підприємств з виробництва компонентів, а також один інжиніринговий центр.

Після підписання угоди PSA - другий за величиною автовиробник у Європі. Попереду нього лише німецький Volkswagen AG. PSA збільшив свою частку на європейському ринку до 17%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в лютому купили втричі більше імпортних автомобілів

Виробники прогнозують, що після злиття концернів, вони вироблятимуть 5 млн авто на рік. Крім того, в групі розраховують, що 2020 року обидва бренди вийдуть на беззбитковий прибуток. У PSA передбачають, що невдовзі Opel може вийти за межі європейського ринку.

Спочатку Opel і Vauxhall користуватимуться "джи-емовськими" ліцензіями на інтелектуальну власність. Поступово вони перейдуть на платформи нового власника.

Opel входив до американського концерну General Motors. Останнім часом Opel приносив йому збитки. 2016 року вони становили $257 млн. 2009-го General Motors вже намагався продати Opel австрійсько-канадській компанії Magnа. Утім керівництво General Motors передумало продавати дочірнє підприємство. 2014 року компанія закрила завод у німецькому Бохумі.

Зараз ви читаєте новину «Peugeot-Citroen купив Opel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути