середа, 14 грудня 2016 13:41

Перший український лімузин із міні-баром виставили на продаж
7

У Рівненській області на продаж виставили лімузин українського виробництва БІЛ-2002. Оголошення про продаж автомобіля опублікували на сайті AvtoBazar.ua. Як сказано в описі до нього, це "примусовий продаж".

Ексклюзивна машина зараз у не найкращому стані. Вона не має коліс, а кузов нагадує купу металу. Український герб на дверях вкритий іржею.

Спочатку вартість лімузина була $60 тис. Нині його продають на запчастини за 35 тис. грн, повідомляє Аutocentre.

Автомобіль рівненського майстра Івана Білицького - унікальний. Лімузин зібраний вручну. Оснащений 280-сильним двигуном від Audi A8, який дозволяв розганятися до 260 км/год. Машина спроектована з урахуванням українських реалій, а тому оснащена газовобалонним обладнанням. Рама і високий кліренс дозволили впевнено почуватися на українських дорогах. Салон оброблений шкірою і деревом. Комплектація містить міні-бар, телевізор і аудіосистему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volvo створила автобус-монстр

Ідея створення першого українського лімузина належить Івану Білицькому. У російському Тольятті він 15 років працював на Волзькому автозаводі. Коли повернувся додому, почав збирати лімузин. Через дефіцит коштів для випуску ексклюзивних авто чоловік брав кредити в банку на десятки тисяч доларів.

Перший автомобіль мав довжину понад 6 м. Його купили за $10 тис. Найбільший БІЛ-2005 вміщує до 11 осіб. За кілька років роботи Білицький зібрав шість автівок. Кожна з них має цифровий індекс, який відповідає року виробництва.

Майстер не розробляє лімузини з 2007 року, з тих пір як переніс інсульт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-метровий мотоцикл має танковий двигун

З початку слово "лімузин" не мало жодного стосунку до транспорту, пише Аutojournal. Слово пов'язане з назвою провінції у Франції. Там "лімузене" - це жіночі капюшони. Коли почалося виробництво перших кузовів-седанів, французи звернули увагу на те, що їхній профіль подібний на капюшон. З тих років цей вид транспорту назвали лімузинами. Поступово це слово стало всесвітньо відоме. Зараз така назва всіх подовжених автомобілів, які виробляють у багатьох країнах світу.

Зараз ви читаєте новину «Перший український лімузин із міні-баром виставили на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути