четвер, 06 червня 2019 23:00

Парочка Citroen і Ford Granada - завтра стартує "РетроФест"
5

Десятий ювілейний Міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" відкриє свої "ворота" вже 7 червня.

Впродовж трьох днів усі відвідувачі та гості свята зможуть насолоджуватися ретроавтомобілями з багатою історією.

Citroen CX, 1984 р.в.

Свою "Лебёдушку" власник Богдан Бондаренко вважає сімейним автомобілем. Машина приїхала з Нідерландів. Починаючи з 2005 року, вона у розпорядженні чоловіка.

Спершу вона була базовою версією для моделі СХ. Однак через ДТП в машині довелося відновити кузов, двигун, салон та інші деталі. У результаті, отримавши усі атрибути та опції вона стала "топовою" версією Pallas.

Реставрацію провели таким чином, щоб Citroen CX не виглядав як музейний експонат, а охайна на свої роки машина, що регулярно експлуатується.

За минулий рік автомобіль встиг проїхати всю Україну зі Сходу на Захід та з Півночі на Південь. Усього за сезон подолав більш ніж 15 тис км.

Автор: РетроФест
  Citroen CX, 1984 року випуску
Citroen CX, 1984 року випуску

Citroen 2CV, 1959 р.в.

15 років тому Петро Аргатов знайшов Citroen 2CV на звалищі. Після 1,5 року реставрації автомобіль набув повністю аутентичного вигляду. Через мініатюрний розмір та яскраво-жовте забарвлення машина отримала назву "Каченятко".

Саме така модель знімалася у фільмі "Жандарм на відпочинку" з Луї де Фюнесом в головній ролі. Крім цього, сам власник повністю відповідає образу жандарма. Адже має такий же костюм, як і в Луї де Фюнеса.

Citroen 2CV уже встиг відкрити "РетроФест-2009". Також він підкорив Польщу, Одесу та Придністров'я. А на батьківщині в Молдові автомобіль отримав кубок "Best Retro Car" 2010 року.

Автор: РетроФест
  Citroen 2CV, 1959 року випуску
Citroen 2CV, 1959 року випуску

Ford Granada, 1980 р.в.

Свій автомобіль Роман Бичков'як вважає великою цінністю. Чоловік знайшов машину в місті Львові. Її покинули та використовували, як смітник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Horch 951, De Soto S-6, Mercedes W126 - на "РетроФест" завітає автомобільна класика

У результаті він таки викупив Ford Granada у власника. Романові вдалося замінити розтрощені вікна та знищений салон. Після повної комплектації від досягнув 100% оригіналу.

Автомобіль назвали Queen of Hearts. Цьогорічне авторалі буде не першим для цієї машини. Так, у попередньому році Ford Granada ставав призером Old Car Rally і Leopolis Grand Prix.

Автор: РетроФест
  Ford Granada, 1980 року випуску
Ford Granada, 1980 року випуску

Mercedes W126

Цей автомобіль можна зарахувати до класики сучасної. Власник Вадим Михайлов привезе автомобіль із Хмельницького.

Чоловік з дитинства мріяв про Mercedes W126. І три роки тому, він у нього таки з'явився. Свій автомобіль Вадим Михайлов лагідно називає "Мерчик".

Машина братиме участь у "РетроФест" вже другий рік поспіль. А всі бажаючі зможуть побачити Mercedes W126 на параді, який пройде вулицями міста.

Автор: РетроФест
  Mercedes W126
Mercedes W126

Газ 24 "Волга", 1978 р.в.

Павлу Лозовенку Газ 24 "Волга" 1978 року подарувала його дружина на день народження. За його словами, кататися "Волгою" - одне задоволення.

Крім невеликого пробігу, машина зберегла рідну фарбу. Всі запчастини автомобіля і навіть деякі розхідники є також оригінальними.

Власник торік брав участь на "Волзі" в ретро-ралі на "РетроФесті". Крім цього, машина без проблем витримала тривалу поїздку майже в тисячу кілометрів.

Автор: РетроФест
  Газ 24 "Волга", 1978 року випуску
Газ 24 "Волга", 1978 року випуску

Зараз ви читаєте новину «Парочка Citroen і Ford Granada - завтра стартує "РетроФест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі