середа, 05 червня 2019 20:21

Родинний стіл і конкурс млинців - "Ретрофест" стартує через два дні

Родинний стіл і конкурс млинців - "Ретрофест" стартує через два дні
Організатор фестивалю Олена Дика Фото: Володимир Мукан

7- 9 червня у Кам'янці-Подільському відбуватиметься IV Міжнародний фестиваль стилю "РетроФест".

Цього року організатори вирішили проекспериментувати і вибрали головною темою родину. Із першого дня всі гості й учасники зможуть розділити спільну трапезу.

"Коли людина їде до у гості до своїх друзів чи родини вона бере із собою гостинець, - розповідає Gazeta.ua організатор фестивалю Олена Дика. - Цього року, всі учасники зможуть прийти із власними стравами, спробувати їжу інших людей і розділити свою вечерю за великим 30-метровим столом, який ми організовуємо. Така трапеза допоможе всім не тільки познайомитися, але й весело провести час".

Також організатори створили конкурс "Бабусин рецепт". На ньому старше покоління з "Інституту III віку" приготує млинці за власним рецептом. Крім цього, вони зроблять й інші страви, які зможуть спробувати всі охочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери "РетроФесту" розповіли про одяг, який не втрачає актуальності

"Щоб краще визначитись із смаковими вподобаннями людей, ми провели опитування: "Вареники чи млинці?" Ми програли. Людям більше подобаються саме вареники. Однак, їх приготування є складнішим. Крім цього, вони можуть злипнутися і мати не надто привабливий вигляд. Млинці ж є простішими у приготуванні. Саме тому, вирішили готували саме їх", - каже Олена Дика.

Попри це, організатори обіцяють, що всі млинці через безліч варіацій начинок вийдуть різними. Також, усі учасники, які готуватимуть, отримають подарунки від спонсорів. А журі, яке складатиметься із партнерів, автомобілістів та інших учасників визначатиме переможців.

Цьогорічний Міжнародний фестиваль стилю "РетроФест" буде ювілейним. Його проводять з 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Родинний стіл і конкурс млинців - "Ретрофест" стартує через два дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути