вівторок, 08 серпня 2017 11:50

Паркувальників замінять інспектори-контролери

Паркувальників замінять інспектори-контролери
У столиці розпочали набір інспекторів-контролерів. Вони стежитимуть за дотриманням правил паркування. Фото: В городе

У столиці розпочали набір інспекторів-контролерів. Вони стежитимуть за дотриманням правил паркування.

Паркувальники припинять роботу з 10 серпня. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

У червні уряд у першому читані прийняв законопроект, за яким інспектори матимуть право накладати штрафи за неправильне паркування. Він становитиме 100-300 грн, кажуть у КМДА. Утім порушення водія має бути зафіксоване на фото чи відео. Копію постанови про штраф інспектори залишатимуть на лобовому склі авто. Контролери також зможуть евакуювати машину, якщо водій порушив правила паркування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові водійські права: електронні чипи, придатність 15 років, оформлення за 1,5 год.

"Зараз створили службу - Центр організації дорожнього руху. Починаємо набір інспекторів, які до прийняття нового закону про паркування тільки попереджатимуть водіїв про необхідність оплати. А після прийняття закону у них будуть повноваження щодо накладення штрафів та евакуацію автомобілів", - розповідає Сергій Симонов.

У столиці почали штрафувати власників нерозмитнених автомобілів. Днями Київський апеляційний адміністративний суд постановив стягнути з власника Mercedes-Benz E320 із литовськими номерами штраф у розмірі 1 681 846 грн.

Зараз ви читаєте новину «Паркувальників замінять інспектори-контролери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути