пʼятниця, 18 червня 2010 18:18

Опублікували рейтинг найбільш якісних автомобілів

Опублікували рейтинг найбільш якісних автомобілів

Американське маркетингове агентство J. D. Power & Associates оприлюднило результати щорічного дослідження якості автомобілів "Initial Quality Study" 2010 (IQS). Найбільш якісними автомобілями 2010 визнані "Porsche". На 100 проданих автомобілів цієї марки припадає 83 несправностей.

На другій позиції в рейтингу опинилася японська "Acura", що піднялася з 14 позиції, яку вона займала в 2009 році. З шостого на третє місце перемістився німецький преміальний бренд - "Mercedes-Benz". З першої на четверту позицію перемістився "Lexus", з показником 1988 поломок на 100 автомобілів цієї марки.

На п'ятій позиції американський "Ford", який вперше з моменту початку проведення дослідження потрапив до п'ятірки найбільш якісних автомобілів. "Mini" продемонстрував найкращу динаміку щодо зменшення кількості поломок, яких стало на 32 пункти менше, ніж у 2009 році.

У той же час, "Toyota" опустилася з 6-ї позиції в торішньому дослідженні на 21-у. Аналітики відзначають, що ослаблення позицій японської марки пов'язане з погіршенням репутації бренду, внаслідок масової компанії з відкликання автомобілів. При цьому експерти відзначають, що "Toyotа" робитиме все можливе для того, щоб відновити імідж виробника найбільш якісних автомобілів.

Водночас, у дослідженні відзначається якість американських автомобілів, яка значно зросла з 2007 року.

У цілому, по галузі показник поломок на 100 автомобілів склав 109 випадків, у той час як минулого році було зафіксовано 108 поломок на 100 автомобілів.

Дослідження проводяться компанією щороку, протягом останніх 24 років. У ньому беруть участь десятки тисяч зареєстрованих власників нових транспортних засобів. У перші 90 днів після купівлі споживачі оцінюють механічні якості (тобто, дефекти і збої), а також якість проекту (як добре або легко працюють специфічні функції) їхніх транспортних засобів. Результати дослідження цього року базуються на відповідях 82 тис. власників транспортних засобів моделей 2010 року.

Biz.liga

Зараз ви читаєте новину «Опублікували рейтинг найбільш якісних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути