середа, 25 травня 2011 10:29

Новий Porsche Boxster E набирає "сотню" за 5,5 секунд

Німецький виробник люксових спортивних автомобілів Porsche продемонстрував Boxster E на форумі Michelin Challenge Bibendum, який пройшов у Берліні.

Завдяки среднемоторному компонуванню Boxster виявився ідеальним майданчиком для тестування електричної силової установки. Двомісний кабріолет достатньо легкий, щоб погіршити його за рахунок батарей.

Концепт Boxster E - повністю електричний автомобіль, ДВС на борту спорткара немає.

Автомобіль приводиться в рух двома електромоторами загальною потужністю 180 кВт (приблизно 240 л.с.), які розташовані на різних осях, що робить машину повноприводною. "Задня" установка включає в себе мотор і трансмісію, а також блок управління електронікою і розташована приблизно в тому місці, де у звичайного Boxster - "механіка" і вихлопна система. У передній частині машини місце, які раніше було зайнято паливним баком, перейшло під другий електромотор. Заради збереження динаміки і стійкості, в машину був доданий блок управління моторами, який контролює розподіл тяги по осях.

Така установка дозволяє спорткару розганятись до "сотні" за 5,5 секунд. Максимальна швидкість становить 200 км / ч. Гідні показники при нульовому "вихлопі" і відсутності витрат на бензин. Перемикання передач їзда на такому автомобілі не вимагає.

Повна зарядка займає 9 годин.

Зараз ви читаєте новину «Новий Porsche Boxster E набирає "сотню" за 5,5 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути