вівторок, 07 серпня 2012 10:23

Новий Audi RS 6 буде потужнішим, ніж BMW M5

Компанія Audi готує свою відповідь BMW M5 і Mercedes-Benz E 63 AMG. Найшвидша версія А6 отримає форсований турбо-V8 об'ємом 4 літри і повний привід і з'явиться на ринку в двох варіантах кузова - седан і універсал.

Найімовірніше, саме з універсала стартують продажі Audi RS 6. В усякому разі, саме в цьому кузові майбутня новинка була не раз помічена фотошпигунам - в останній раз її відловили на "Північній петлі" Нюрбургринга. Так чи інакше, спорткар повинен схуднути в порівнянні з попередником в середньому на 100 кг.

Під капотом RS 6 добре відомий V10 поступиться місцем форсованої версії турбірованного V8 об'ємом 4 літри, який застосовується на моделях S6 і S7. Для найшвидшої представниці шостого сімейства його потужність піднімуть до 575 кінських сил, в тому числі і за рахунок збільшення тиску наддуву. За відомостями інсайдерів порталу Autocar кількість крутного моменту при цьому може досягти 700 Нм. Таким чином, RS 6 стає дещо могутніше своїх основних конкурентів, а ось в динаміці може злегка програти: очікується, що прискорення до 100 км/год буде віднімати у Audi RS 6 4,5 секунди, а BMW M5 робить те ж саме за 4, 4 с. Варто нагадати, що раніше спорткару готували лише 550-560 к.с.

Уже обіцяно, що спорткар отримає постійний повний привід з активним заднім диференціалом, але до цих пір невідомо, яку саме КПП мають намір застосувати в Audi. За різними даними, це може бути або звичайний восьмиступінчастий "автомат", або семиступінчаста роботизована КПП з подвійним зчепленням. За відомостями порталу Autocar, прем'єра Audi RS 6 повинна відбутися на автосалоні в Женеві в наступному році, а європейські продажі спорткара стартують в середині літа.

Зараз ви читаєте новину «Новий Audi RS 6 буде потужнішим, ніж BMW M5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути