четвер, 26 липня 2012 09:42

Audi офіційно представив оновлений спорткар R8
15

Фото: Фото: audi.com

Прем'єра оновленого спорткара Audi R8 повинна відбутися на автосалоні в Парижі, але наявною інформацією про новинку виробники поділилися вже зараз. Крім модернізованої зовнішності R8 отримала нову КПП і чергову спеціальну версію підвищеної потужності.

Екстер'єр Audi R8 оновився в основному за рахунок деталей, але їх список досить значний: нова головна оптика (до речі, повністю світлодіодні фари тепер стали частиною базового обладнання), новий передній бампер, фірмова решітка радіатора, перероблений дифузор і новий випуск. Крім того, задні ліхтарі також остаточно стали світлодіодними, а корму спорткара прикрашає новий логотип. Зміни в інтер'єрі не настільки значні і вичерпуються новими матеріалами обробки і злегка освіженою панеллю приладів.

Гамма силових агрегатів залишилася колишньою, а ось шестиступінчаста КПП R Tronic поступилася своїм місцем нової семиступінчастою коробці з подвійним зчепленням S Tronic. В Audi стверджують, що зміна трансмісії дозволить підвищити екологічність двигунів і зробити спорткар кілька динамічніше. Так, з 420-сильним 4,2-літровим V8 новинка прискорюється до 100 км/год за 4,3 с (з R Tronic - за 4,6 с), а у версії з 525-сильним V10 спорткар витрачає на те ж саме 3,6 секунди (раніше - 3,9 с). Максимальна швидкість становить, відповідно, 300 та 314 км/год.

Сімейство R8 отримало з оновленням і нового флагмана - модифікація V10 Plus служить тепер своєрідною заміною версії V10 GT. Для неї потужність десятициліндрового мотора підвищили до 550 кінських сил (і 540 Нм), підвіску забезпечили спеціальними пружинами і амортизаторами, а також аеродинамічним пакетом з карбону. До нього входять передній спліттер, корпуси дзеркал, додаткові накладки і задній дифузор. Також варто відзначити додаткові вентиляційні отвори і 19-дюймові колісні диски. Завдяки широкому використанню вуглепластиків не тільки в обважуванні, але і в салоні (з нього виготовлений, наприклад, каркас нових сидінь) і полегшеному шасі V10 Plus важить всього на 10 кг важче, ніж базова R8 (1570 кг).

Відомо, що Audi R8 V10 Plus витрачає на досягнення 100 км/год 3,5 секунди, а її максимальна швидкість досягає 317 км/год (у версії S Tronic), тоді як середня витрата палива заявлений на рівні 12,9 л/100 км . З 6-ступінчастою "механікою" купе на 0,2 секунди повільніше і витрачає вже 14,9 л/100 км.

Відзначимо, що описані вище поновлення з'являться одночасно і на купе, і на модифікації Spyder, але версія V10 Plus буде пропонуватися тільки з жорстким верхом.

Продажі новинки повинні стартувати вже в кінці цього року, причому коштувати Audi R8 буде від 113 500 євро за базову модифікацію купе і від 124 800 євро за R8 Spyder. Стартова ціна Audi R8 V10 Plus заявлена ??на позначці 173 200 євро.

Зараз ви читаєте новину «Audi офіційно представив оновлений спорткар R8». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути