середа, 16 січня 2019 07:25

Nissan представить у США електричний седан із запасом ходу понад 600 кілометрів
4

Концепт Nissan  IMs
Фото: Nissan.ua
Концепт Nissan  IMs
Концепт Nissan  IMs
Концепт Nissan  IMs

Nissan представить концепт електричного спортивного седана IMs на Північноамериканському міжнародному автосалоні у Детройті, що відбудеться з 19 по 27 січня.

Кузов нового Nissan IMs поєднує у собі елементи седана та кросовера. IMs отримав вищу посадку, як у кроссовера та традиційну форму чотирьохдверного седана. Машина має дверцята зі зворотним відчиненням - задні двері відчиняються проти напрямку руху. Передні стійки машини висунуті вперед, заднє скло похиле. У моделі немає решітки радіатора, фари розташовані у формі букви V.

Дизайн і оснащення електромобіля втілюють основні ідеї програми Nissan Intelligent Mobility - безпілотні технології, "розумне" заряджання та інтелектуальну інтеграцію. За цією програмою компанія розроблятиме нові моделі.

Концепт отримав нові пропорції – завдяки розташуванню акумулятора під кузовом висота салону збільшилась. Також через подовження колісної бази салон став більш витягнутим, сидіння скомпонували новим методом 2 + 1 + 2. За цією методикою передні сидіння можна повертати, а задні можуть використовуватися як три посадочних місця, або як одне комфортабельне крісло - PremierSeat. Для цього вузькі бічні сидіння потрібно скласти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції в дії: Tesla на автопілоті знищила єдиного російського робота

Автомобіль має функцію повного автопілота, який зовсім не потребує участі водія. В автономному режимі передні фари і задні ліхтарі блимають синім кольором, повідомляючи пішоходам і водіям про автономний статус.

Електромобіль отримав два електродвигуна загальною потужністю 483 к.с., що розташовуються на передній і задній вісі. Акумулятор ємністю 115 кВт⋅ч забезпечує запас ходу в 612 км на одному заряді. Трансмісія в машині повнопривідна. Також Nissan IMs отримала вдосконалену пневматичну підвіску. Всі елементи силової установки заховані під підлогою салону.

Також новий Nissan оснастили системою підключення до віртуального світу Invisible-to-Visible (I2V). Її основа. Це 3D-інтерфейс, що дозволяє візуалізувати інформацію про пробки на дорогах, визначити альтернативні маршрути. Для цього він використовує технологію Omni-Sensing , яка збирає інформацію від датчиків про реальність навколо автомобіля та з віртуального світу. Водії навіть зможуть "створити" віртуального "пасажира" з віртуального світу, який з'явиться в салоні автомобіля у вигляді тривимірного аватара доповненої реальності.

У Лас-Вегасі в США електромобіль Tesla Model S збив російського робота Promobot вартістю $ 2 тис. Робот рухався узбіччям вздовж дороги, прямував у виставковий центр, де проходить шоу електроніки CES 2019.

Зараз ви читаєте новину «Nissan представить у США електричний седан із запасом ходу понад 600 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути