Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2017 11:22

Назвали міста, де заборонять автомобілі
6

У світі починають забороняти в'їзд автомобілів у центральні частини міста. В кінці 2016 року Мануела Кармена, мер Мадрида заявила, що заборонить проїзд по головній авеню столиці. Виняток буде лише для автобусів, таксі та байків.

 

Столиця Норвегії, Осло заборонить автомобілі до 2019 року. В 2025-му заборона діятиме по всій Норвегії.

 

У Мадриді до 2020 року заборонять автомобілі в центрі на площі близько 2 млн. кв. м.. Водії, які ігноруватимуть нові правила, будуть платити штраф, мінімум $100.

Чиказькі архітектори Едріан Сміт і Гордон Гілл розробили новий житловий район для китайського міста Ченду. Планування влаштоване так, що жителям легше ходити пішки, ніж їздити на авто. В будь-яку точку кварталу можна потрапити за 15 хвилин ходьби. Ченду не планує повністю забороняти автомобілі.

Німецьке місто Гамбург планує зробити пішохідні та велосипедні доріжки домінуючим видом транспорту. Проект називається "Зелена мережа". До 2035 року мережа охоплюватиме 40% території Гамбурга, включаючи в себе парки, дитячі майданчики, спортивні поля та кладовища.

 

Зараз більше половини населення Копенгагена щодня їде на роботу на велосипеді. Тут один з найнижчих показників володіння автомобілем в Європі. У місті обіцяють повністю перейти на біопаливо і стати вуглець-нейтральним до 2025 року.

 

Париж заборонить дизельні автомобілі і подвоїть кількість велосипедних доріжок. У 2014 році Париж на один день заборонив рух автомобілів з парними номерами. Забруднення міста при цьому скоротилося на 30%.

 

У грудня 2016 Афіни оголосили про заборону в'їзду дизельних авто в центр міста до 2025 року.

Лондон введе заборону на дизельних автомобілів до 2020 року. У деяких районах міста зараз беруть $12,5 в день з дизельних автомобілів, які в'їжджають сюди в години пік.

 
Зараз ви читаєте новину «Назвали міста, де заборонять автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути