вівторок, 30 жовтня 2012 16:24

"На таких гангстери в фільмах ганяють" - у Черкасах показали ретро-автівки
17

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Виставка раритетних автомобілів цими днями проходить в Черкасах. У центрі міста на Соборній площі в два ряди вишикували 10 автівок та мотоцикл.

На виставці представлені військові всюдиходи "ГАЗ", радянський лімузин "Чайка", "Победа", "Волги" та американський "Меркурій". Крім них на площі - радянський болід "Формули 2" та дві ралійних "Ваз 2108".

Найбільше увагу перехожих привертає до себе коричневий двохдверний седан "Меркурій".

"На таких гангстери в фільмах ганяють, - каже, заглядаючи у вікно автомобіля, 23-річний Тарас Гірняк, - Погано, що табличок нема і нема кому розказати про машини. Скільки така, цікаво, зараз коштує?"

"Немало. Це ж ексклюзив. Її водій має бути по-любому якийсь темношкірий джазмен", - відповідає йому його товариш.

На вулиці йде дощ. Автомобілі стоять під тентами синього кольору. Таблички з описом ретро-авто забрали. Перехожі просто розглядають машини, фотографують.

"Колись то тільки для партійців, що високо сиділи, була машина. А зараз уже на закордонних їздять", - каже 68-річний Валерій Зайченко, розглядаючи "Чайку".

Просить свого онука, 14-річного Олега, сфотографувати його біля авта.

"Читав в газеті, що "Победу" мали назвати "Родіна", але Сталін заборонив, щоб не продавали "Родіну", - пояснив онукові дід.

Під час виставки також передбачається презентація виробів автомодельного спорту вихованців закладів системи позашкільної освіти з усієї Черкащини. Крім того, до уваги відвідувачів буде представлена фотовиставка перемог і здобутків ветеранів автоспорту області та їхні нагороди.

"Це просто площу зайняли, щоб після виборів ніхто не скандалив, не мітингував. Ще ж з липня тут таке, відтоді, як мову захищали. Хіба 10 машин - то виставка? Навіть намети сині поставили, бо то ж "регіонали", - каже, розглядаючи з зупинки виставку, 42-річний черкасець Володимир Таран. - Тут ще довго виставки будуть. Як не "Золота осінь", то "Народні майстри". Якби ніхто не мітингував перед Тулубом (губернатор Черкащини)".

Крім вінтажних автівок на площі "позує" і мотоцикл. З правого боку в наметах представлені роботи гуртків моделювання: кораблі, літаки, автомобілі.

Виставка організована з метою популяризації автомобільного спорту в області, а також зацікавлення й залучення молоді до цього виду спорту, коментують в облраді.

Триватиме виставка два тижні.

Зараз ви читаєте новину «"На таких гангстери в фільмах ганяють" - у Черкасах показали ретро-автівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути