середа, 24 квітня 2013 15:25

На автошоу в Шанхаї показали "вулкан на колесах"
10

Icona Vulcano
Фото: Фото: iconavulcano.com
Icona Vulcano
Icona Vulcano
Icona Vulcano
Icona Vulcano

Суперкар Vulcano, представлений на Шанхайському автосалоні італійсько-китайською компанією Icona, претендує на титул найвизначнішої прем'єри виставки. Його можна вважати найпотужнішим, найшвидшим - і найбільш ексклюзивним: машину побудують всього в двох примірниках.

У роботі над суперкаром брало участь відразу кілька знаменитостей. У їх числі - дизайнер Самуель Шаффара, що працював в Nissan і Jaguar Land Rover, і інженер Клаудіо Ломбарді, творець легендарної Lancia Delta S4 і двигунів для "формульних" Ferrari. Icona Vulcano просто не міг не вийти вражаюче швидким.

Творці забезпечили суперкар відразу двома силовими установками, між якими зможуть вибирати покупці. Перша - гібридна з бензинового 790-сильного V12 і 160-сильного електромотора. За допомогою автоматичної КПП такий Vulcano прискорюється до 100 км/год за 3 секунди, а його максимальна швидкість досягає 350 км/год.

У другому варіанті привід залишається гібридним, але кількість електромоторів збільшується до двох - для передньої і задньої осі, а бензиновий мотор змінюється на V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 550 к.с. У підсумку Vulcano, що отримав повний привід, в розгоні до 100 км/год виявляється швидше моноприводної на 0,1 с.

Цікаво, що, незважаючи на широке застосування алюмінію і карбону, суперкар вийшов досить важким - 1,6 тонни. Причому справа навіть не в габаритах - довжина Icona Vulcano становить лише 4 450 мм. Тим не менш, вражають навіть не характеристики Icona Vulcano, а ті перешкоди, які йому належить подолати на шляху до покупців. Творці суперкара не збираються випускати більш, ніж два примірники "Вулкана" - по одному на кожен варіант силової установки. І що особливо цікаво, кожен з них оцінений не менш, ніж у два мільйони євро.

Зараз ви читаєте новину «На автошоу в Шанхаї показали "вулкан на колесах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути