середа, 31 жовтня 2018 11:05

"Ми стаємо звалищем для металобрухту" - експерт

"Ми стаємо звалищем для металобрухту" - експерт
Середній вік електромобілів - 5 років. Фото: АвтоВзгляд

З початку року українці купили 4986 електромобілів. Це вдвічі більше, ніж за увесь 2017-й.

Найпопулярніші моделі - Nissan Leaf, BMW i3 і Tesla Model S. Більшість цих авто уживані. Найбільше їх везуть зі Сполучених Штатів. Там вони найдешевші.

"Ринок збільшився удвічі. Але ми маємо позитивну статистику щодо вживаних електромобілів, - каже Gazeta.ua автомобільний експерт і керівник компанії "Автоконсалтинг" Олег Омельницький. - Вони вже вичерпали частково свій ресурс за зарядними батареями. Нових електромобілів на електричні тязі ввозять мало. Менше одного відсотка. В Україну імпортують електромобілі віком до 5 років. Ми купуємо автомобілі, від яких за кордоном відмовляються. Стаємо звалищем для металобрухту. Цей металобрухт просто обладнаний електричним двигуном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буму" не відбулося" - експерт розповів, чому повернуть ПДВ на електромобілі

В Україні не стимулюють купівлю нових автомобілів, які б використовували 5-10 років, каже експерт. В країні поки що слабка інфраструктура для електромобілів. Такі авто хоч економічно вигідніші, але дорожчі за дизельні авто.

За перший місяць осені українці купили 6,8 тис. автомобілів. Порівняно з минулим місяцем попит впав майже на 8%.Найпопулярніший бренд – японська Toyota. Купили 918 автомобілів. Це на 20% менше, ніж торік у вересні.

Зараз ви читаєте новину «"Ми стаємо звалищем для металобрухту" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути