середа, 16 травня 2018 14:15

Українців позбавляють права їздити на якісних і недорогих автомобілях з Європи і США

Українців позбавляють права їздити на якісних і недорогих автомобілях з Європи і США
Нардеп Роберт Горват сказав, що внаслідок дії акцизних ставок в Україні офіційно було розмитнено 80 тисяч вживаних автомобілів. Фото: UZHGOROD.in

Українців позбавляють права їздити на якісних і недорогих автомобілях з Європи і США - в грудні 2018 року спливає дія закону, який встановлює пільгові ставки акцизу для імпортних вживаних автомобілів ("Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" (проект 3251). Якщо дію закону не буде продовжено на 2019 рік (або на постійній основі), десятки тисяч українських сімей будуть позбавлені можливості легально придбати за кордоном якісний автомобіль і недорого поставити його на українську реєстрацію, як того вимагає Закон.

Втім, парламент може продовжити дію зазначеного закону на наступні роки. Про це повідомив ініціатор і автор закону народний депутат Роберт Горват (БПП).

За словами ініціатора законопроекту 3251 народного депутата Роберта Горвата (БПП), внаслідок дії встановлених законом акцизних ставок в Україні офіційно було розмитнено 80 тисяч вживаних автомобілів, а дохід держбюджету від процедури їх розмитнення становить 5,4 млрд. гривень. Роберт Горват зазначив, що парламент, швидше за все, повернеться до розгляду цього закону в 2018 році, оскільки його дія закінчується в грудні 2018 року. "Думаю, цей закон можна продовжити ще на пару років", - зазначив Роберт Горват.

Нагадаємо, 24 квітня в базі петицій petition.president.gov.ua була розміщена петиція щодо закріплення в законодавстві постійних ставок акцизного збору, які були затверджені законом 1389-19 (проект 3251 від 07.10.2015). На думку авторів петиції, продовження дії закону допоможе тисячам українських сімей придбати для себе і своїх дітей сучасне, добре укомплектований, бюджетне авто за доступною ціною, не кажучи вже про поповнення державного бюджету на суму приблизно 200 млн. дол. на рік за рахунок сплати всіх необхідних платежів при ввезенні авто. Як раніше повідомлялося, закон "Про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів" (проект 3251) зменшив ставки акцизного збору на б/у від 2 до 28 разів. Тобто, ставки на момент його дії (з серпня 2016 року до 31.12.2018 року) становлять до 0,2 євро максимум за 1 куб. см об'єму двигуна, в залежності від виду автотранспорту, що дозволяє українцям вигідно ввозити і реєструвати офіційно імпортні вживані автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Українців позбавляють права їздити на якісних і недорогих автомобілях з Європи і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути