понеділок, 18 березня 2013 11:54

Mercedes-Benz вирішив запустити у серію шестиколісного "монстра"
26

Фото: Фото: Mercedes-Benz.com

Mercedes-Benz офіційно підтвердив, що тривісний пікап "Гелендваген" в найближчому майбутньому може поповнити модельну лінію AMG. Стверджується, що G 63 6x6 буде здатний рухатися навіть там, де не пройдуть гусеничні транспортні засоби. Для боротьби з бездоріжжям новинка підготовлена ??дуже серйозно. Пікап оснащується портальними мостами, 37-дюймовими позашляховими колесами, п'ятьма диференціалами, знижуючим рядом у трансмісії та системою контролю тиску в шинах - вона здатна підвищити тиск з позашляхових 0,5 бар до асфальтових 1,8 бар за 20 секунд. Деякі технічні ідеї для пікапа творці запозичили у військової техніки - зокрема, шестиколісний машини з трьома провідними осями застосовуються в австралійській армії.

Дорожній просвіт G 63 AMG 6x6 практично в два рази перевершує показники стандартного G-класу і становить 460 мм. У підсумку позашляховик здатний форсувати водні перешкоди глибиною до 1 метра.

Важить новинка майже чотири тонни, однак у AMG стверджують, що пікап вийшов цілком динамічним. Турбований V8 від AMG, що розвиває 544 к.с. і 760 Нм крутного моменту, розганяє шестиколісний монстра до 100 км/год за 6 секунд. Скільки саме в цей момент витрачається палива, в Mercedes не уточнюють, однак згадують, що забезпечили пікап додатковим паливним баком - до стандартного 96-літровому додана ще і 63-літрова ємність. Втім, не виключено, що причиною тому не апетит мотора, а бажання надати новинці більше автономності.

Незважаючи на винятково утилітарний зовнішній вигляд, зсередини G 63 AMG 6x6 дійсно схожий на S-клас. Салон оброблений натуральною шкірою і алькантарою з контрастною строчкою і отримав вставки з карбону. Любителям індивідуалізації в AMG теж будуть раді і запропонують величезну кількість матеріалів обробки, включаючи планки з бамбука. Інтер'єр отримав чотири індивідуальних посадкових місця з електрорегулюванням, підігрівом і вентиляцією.

Про ціну величезного позашляховика в Mercedes поки воліють не говорити. Творці G 63 AMG 6x6 делікатно зазначають, що рішення про серійне виробництво позашляховика буде прийнято, виходячи з реакції публіки на найближчому автосалоні.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes-Benz вирішив запустити у серію шестиколісного "монстра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути