середа, 17 квітня 2013 16:59

Mercedes представив маленький агресивний кросовер
13

Фото: Фото: mercedes-benz.com

Німецький автоконцерн Mercedes-Benz готовий показати публіці своє нове творіння - концепт компактного позашляховика, який отримав ім'я GLA. Офіційна прем'єра автомобіля відбудеться в суботу на автосалоні в Шанхаї. Багато чого в зовнішності маленького кросовера перекочувало з нового A-класу.

На опублікованих сьогодні фотографіях концепту видно, що новинка від Mercedes отримала "мускулисте" тіло, рельєфний капот і характерні колісні арки. Привертають увагу також цікава стріловидна форма фар і велика решітка радіатора з логотипом компанії. Нескладно припустити, що серійна машина, прем'єра якої пройде вже прийдешньої осені у Франкфурті, буде мати багато спільного з новим A-класом, на платформі якого буде побудована. Машину жартома вже називають "А-клас із збільшеним дорожнім просвітом".

За деякими даними, лінійка двигунів буде складатися з декількох 4-циліндрових моторів - бензинових і дизельних моторів потужністю від 110 к.с. до 211 к.с. (155 кВт). Крім того, новий кросовер отримає і "заряджений" варіант з індексом AMG. За аналогією з "гарячої" версією А-класу такий кросовер оснастять дволітровим турбомотором, який видає 354 к.с.

Вперше про новий кросовер заговорили рік тому. Тоді в Mercedes заявили, що GLA стане потенційним конкурентом BMW X1 і стоятиме в модельному ряду на сходинку нижче популярного GLK. Базова версія моделі буде передньопривідною - повнопривідна трансмісія буде доступна за додаткову плату або увійде в стандартну комплектацію більш потужних і дорогих модифікацій. Передбачається, що колісна база кросовера складе 2699 мм - як і у A-класу. А от по довжині і ширині кросовер буде порівнянний зі своїми основними конкурентами, Audi Q3 і BMW X1 - таким чином, його довжина наблизиться до 4500 мм, а ширина складе 1800 мм.

Початок продажів новинки заплановано на початок 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes представив маленький агресивний кросовер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути