Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2013 09:47

McLaren продовжив розсекречувати суперкар P1, який претендує на статус автолегенди
9

Фото: Фото: mclaren.com

Компанія McLaren продовжує поступово розсекречувати свій новий суперкар P1, який вже претендує на статус чергової автолегенди. Нова порція інформації просочилася в пресу після закритого показу машини в Беверлі Хіллз.

У Каліфорнію приїхав той самий автомобіль, що майже рік тому був продемонстрований публіці на автосалоні в Парижі. Виявляється, це повноцінно функціонуючий автомобіль, хоча інтер'єр P1 і раніше є секретом: суперкар приховував свою "начинку" за наглухо тонованими стеклами. Всі секрети компанія відкриє тільки на весняній виставці в Женеві, де планується повноцінна прем'єра серійної моделі.

McLaren P1 отримає карбоновий монокок, схожий з тим, що лежить в основі конструкції "молодшого брата" MP4-12C, проте у випадку з P1 силова структура буде доповнена алюмінієвими елементами, покликаними підвищити рівень безпеки. Зазначеноя, що кузовні панелі суперкара також будуть виконані з карбону, а металеві деталі будуть виконані з титанового сплаву. Виробники розраховують утримати вагу суперкара в межах 1 300 кг. Найімовірніше, MP4-12C поділиться з флагманом і силовим агрегатом - V8 об'ємом 3,8 літра, який форсують до 800 кінських сил. За допомогою системи рекуперації кінетичної енергії водій зможе на короткий час збільшувати віддачу силової установки.

У McLaren розраховують, що P1 зможе застовпити за собою статус найшвидшого серійного автомобіля на знаменитій "північній петлі" траси Нюрбургрінг, а головним конкурентом майбутньої новинки вже називають Ferrari F150. Компанія збирається провести не більше 500 екземплярів P1 за ціною близько 1 млн євро.

Зараз ви читаєте новину «McLaren продовжив розсекречувати суперкар P1, який претендує на статус автолегенди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути