пʼятниця, 06 липня 2012 12:00

Новий суперкар McLaren отримав жорсткий верх
9

Спайдер отримав той же самий 625-сильний 3,8-літровий турбомотор, що і купе
Фото: Фото: mclaren.com
Замовлення на відкритий McLaren MP4-12C вже приймаються дилерами марки в 22 країнах світу
Дах Retractable Hard Top здатен розкладатися на швидкостях до 30 км / год
Перші автомобілі надійдуть покупцям в листопаді цього року
Спайдер коштує мінімум 243 тис. євро

Офіційно представлений ще один член сімейства суперкарів McLaren MP4-12C. Версія з відкритим верхом отримала металевий трискладовий жорсткий верх, оновлений 625-сильний двигун і ціну в 243 тис. євро.

Відкриту модифікацію суперкара забезпечили металевим жорстким дахом. Але суперкар поважчав усього на 40 кг. Трьохкомпонентний дах RHT, Retractable Hard Top, здатен розкладатися на швидкостях до 30 км/год, а йде на цей процес 17 секунд.

Спайдер отримав той же самий 625-сильний 3,8-літровий турбомотор, що і купе, але за рахунок зміненої аеродинаміки і збільшення ваги відкрита модифікація все ж трохи повільніша. Вона на 0,1 с повільніше розганяється до 100 миль в годину (за 6,1 с), а на прискорення до 200 км/год витрачає на 0,2 с більше (9,0 секунд). Зате результати щодо прискорення до 100 км/год повністю ідентичні - 3,1 секунди.

Ще одна конструктивна відмінність спайдера від купе полягає в інтегрованій системі захисту пасажирів при перекиданні та спеціальному вітровому екрані між підголовниками, які потимізують повітря. Крім того, в McLaren придумали спосіб використовувати відсік, в який упаковується дах, для перевезення багажу - він вміщує 52 літри поклажі, коли жорсткий верх перебуває в розкладеному стані. Дизайнери компанії навіть розробили для цього відсіку спеціальні сумки.

Замовлення на відкритий McLaren MP4-12C вже приймаються дилерами марки в 22 країнах світу. Перші автомобілі (спайдер коштує мінімум 243 тис. євро, що майже на 25 тис. євро дорожче купе) надійдуть покупцям в листопаді цього року.

Зараз ви читаєте новину «Новий суперкар McLaren отримав жорсткий верх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути