Ексклюзиви
пʼятниця, 03 травня 2019 10:00

Масових штрафувань євробляхерів не буде - юрист

Масових штрафувань євробляхерів не буде - юрист
Євробляхерам скасовують штрафи. Фото: BBC Україна

Районний суд Києва скасував штраф власнику авто на єврономерах.

29 серпня 2018 митниця оштрафувала громадянина за порушення термінів перебування автомобіля на території України в режимі "Транзит". 14 січня 2019 року, чоловік розмитнив автомобіль і сплатив 8500 грн.. Але автовласник оскаржив рішення щодо штрафу.

В листопаді 2018 року набув чинності законопроект №8488, який передбачає стягнення з порушника суми у 8,5 тис. гривень за певні порушення. Чоловік же оштрафований влітку. Очевидно, суд, розглядаючи позов, наголосив, що згідно з Конституцією України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи. Відтак - звільнив від адміністративної відповідальності автовласника, та скасував постанову митниці про накладення штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На комунальні борги нараховуватимуть пеню

"Треба бачити документи і розібратися конкретно в цій справі, щоб точно щось коментувати. Проте я думаю, що масових штрафувань власників "євроблях" з 24 травня не буде. Навряд чинна влада це допустить. Адже незабаром вибори до парламенту", - каже Gazeta.ua юрист Володимир Караваєв.

Зважаючи на цей прецедент, можна припустити, що громадяни, яких держава оштрафувала, аналогічно - можуть розраховувати на захист своїх прав у суді.

З 23 травня усіх власників євроблях зупинятимуть поліцейські та виписуватимуть штраф.

Зараз ви читаєте новину «Масових штрафувань євробляхерів не буде - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути