вівторок, 03 вересня 2013 14:07

Машина часу - ретромобілі на дорогах сучасної Куби
38

Половину кубинського автопарку, займають ретро-автомобілі. Втім, яскраві кольори, які, судячи з усього, люблять кубинці, певною мірою компенсують старовину автомобілів.

Не так давно багаторічну заборону на торгівлю автомобілями на Кубі було нарешті знято. Згідно з новим законом, рядові кубинці отримали можливість купувати або продавати автомобілі без дозволу влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байки та спортивні автомобілі - автошоу по-українськи

Заборона на комерційні угоди з автомобілями був введений на Кубі після революції - у 1959 році. У результаті імпорт нових авто на Кубу майже припинився. Невеликі партії машин поставлялися сюди тільки з Радянського Союзу та інших країн соцблоку. Причому це були переважно вантажівки або спецтехніка.

У результаті політики Фіделя Кастро Куба перетворилася на справжній музей антикварних автомобілів. Деякі туристи приїжджають сюди спеціально для того щоб подивитися на автокласику, познімати або навіть придбати собі який-небудь автораритет.

Ліквідація заборони на операції з автомобілями стала продовження політики нового глави держави Рауля Кастро, спрямованої на лібералізацію всіх сфер життя громадян. Крім машин кубинцям також дозволили купувати і продавати квартири, комп'ютери та інші речі.

Зараз ви читаєте новину «Машина часу - ретромобілі на дорогах сучасної Куби ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути