Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 13:25

Маневри автомобілів і вибухи: на OldCarLand показали бойові дії 1940-х
16

Імітація бойових дій 1940-х років на OldCarLand
Фото: Соломія Цура
Американські війська і спорядження 1940-х років на OldCarLand
Радянські військові і їх спорядження 1940-х років на OldCarLand
Бойова техніка 1940-х років на OldCarLand
Бойова техніка 1940-х років на OldCarLand

Відвідувачі найбільшого технічного фестивалю України, який тривав 4-6 жовтня у Києві, побачили близько 800 раритетних транспортних засобів, серед яких автомобілі, мотоцикли, автобуси, воєнна техніка та інші.

У другий день фестивалю показали імітацію воєнних дій між учасниками Другої світової війни - німецькою та радянською сторонами та союзниками останніх - англо-американськими військами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 машини 1920-40-х на OldCarLand

"Ми продемонстрували можливості техніки в дії. Глядачі звикли бачити військові машини лише на стендах і більшість не знає, як вони працюють і на що спроможні, - говорить організатор реконструкції та член київського клубу "Червона зірка" Владислав Таранець. - Відвідувачі спостерігали за радянськими автомобілями - вантажівками ЗІС-5 і ГАЗ-АА та броневиками БА-64 і БА-20, американським Dodge 3/4 і Willys, а також німецьким Opel Blitz.

Під час шоу військові транспортні засоби з трьох країн одночасно їздили навколо галявини, створюючи імітацію вибухів і пострілів із усіх сторін.

"Всі учасники нашого дійства - звичайні люди, які просто цікавляться військовою історією, - додає Таранець. - До цього ми часто відтворювали бойові дії під Києвом. У такому форматі робимо вперше. Вся техніка - із власних колекцій. Єдину гармату надала кіностудія "Довженка".

OldCarLand-2019 відбувався у Державному музеї авіації на столичній вул. Медовій, 1. Організатор заходу - клуб технічної класики OldCarServiсe.

Зараз ви читаєте новину «Маневри автомобілів і вибухи: на OldCarLand показали бойові дії 1940-х». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути