понеділок, 18 грудня 2017 08:46

Китайський стартап випустив електромобіль вдвічі дешевший від Tesla

Китайський стартап випустив електромобіль вдвічі дешевший від Tesla
Китайський стартап Nio розпочав продаж електрокарів ES8. Фото: oane

Компанія NIO з Китаю представила електричний кросовер ES8.

Він коштує вдвічі дешевше від Tesla Model X, передає Bloomberg.

Електрокар від Tesla здатний за 2,9 с розігнатися до швидкості 100 км/год, то у китайця це займе 4,4 с. Максимальна швидкість китайської новинки становить 180 км/год, а в спортивному режимі машина може прискоритися аж до 200 км/год. Але електрокар в короткочасному спортивному режимі доходить швидкості 200 км/год. При цьому "американець" готовий проїхати до 540 км в автономному режимі, в той час як для китайця після 500 км буде потрібна підзарядка батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець тюнінгував самоскид КрАЗ на мільйон

Повний заряд NIO ES8 займає 8 год, але його конструкція дасть можливість замінити акумулятор за три хвилини. Ним став кросовер ES8, вартість якого становить $ 67,8 тис. Крім того, власник ES8 може зарядити електрокар за допомогою сервісних авто виробника - Power Mobile.

Фірма планує до 2020-го побудувати в КНР не менше 1 100 зарядних станцій і забезпечити 1 200 сервісних авто Power Mobile.

Український Lanos перетворили на суперкар. Олександр Кирюшин з Харківської обл. встановив на свій автомобіль 6-циліндровий двигун, об'ємом 3,2 л. і потужністю 218 к.с. Це на 102 к.с більше ніж у серійного Lanos із найпотужнішим 1,6-літровим двигуном. Також оснастив його автоматичною коробкою передач.

Зараз ви читаєте новину «Китайський стартап випустив електромобіль вдвічі дешевший від Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути