середа, 18 вересня 2013 19:11

Канадець вигадав байкерський костюм, який при аварії перетворює водія в "апельсин"

Канадець вигадав байкерський костюм, який при аварії перетворює водія в "апельсин"

Мотоцикли - транспорт швидкий, економічний, але вкрай небезпечний. Поборотися з високим рівнем травматичності вирішив канадський дизайнер Реджін Нерон, який створив концепт інноваційного захисного костюма "Safety Sphere".

Зовнішній шар костюма виконаний з парашутного матеріалу високої міцності, внутрішній шар з досить еластичною тонкої синтетичної тканини. При зіткненні, коли пілота (пасажира) зриває з сидіння, провід що з'єднує водія і і мотоцикл розривається, різко падає напруга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужність байка і інтелект спортивного мотоцикла - ефектний Yamaha VMAX 2014

У схемі управління замикається ланцюг, яка змушує спрацьовувати піропатрон, заповнений нітроцелюлозою. У цей момент від 9-вольтной батарейки в костюм викидається іскра і нитроцеллюлоза, що знаходиться всередині вибухає, перетворюючи людину в помаранчевий м'ячик. Перетворення займає 0,05 секунди.

Концепцію "Safety Sphere" канадець Реджін розробляв кілька років, зараз дизайнер шукає спонсорів для втілення костюма в реальність.

 

Зараз ви читаєте новину «Канадець вигадав байкерський костюм, який при аварії перетворює водія в "апельсин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути