Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 14:42

Як розпізнати автомобіля-утопленика - поради фахівця

Як розпізнати автомобіля-утопленика - поради фахівця
Розповіли, як розпізнати авто-утопленик. Фото: auto.24tv.ua

Автомобіль-утопленик, який побував у водоймі повністю або частково, відновити надто складно.

Для цього необхідно перебрати електросистему, двигун та інші складові, повідомили в Автопогляд.

Один із продавців київського автобазару Ростислав Сом зауважив, що придбання такого авто - це викинуті гроші на вітер. Він також розповів, як виявити підтоплене авто серед інших.

Першочергово, слід випробувати електрообладнання.

"Заведіть авто, увімкніть фари та повороти. Вмикайте й вимикайте їх з невеликими інтервалами разів 10. У топленого авто кілька разів реле має не спрацювати й фари або поворотники не увімкнуться", - розповів Ростислав Сом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїжджає 300 км і коштує, як брухт з ЄС - General Motors випустила електромобіль

Якщо підрульові перемикачі працюють нечітко і їх потрібно перемикати з потугами, то їх вже ремонтували. А якщо до всього ще і не світять лампочки - у авто точно потрапляла вода.

До слова, варто ретельно оглянути фари та ліхтарі. У автомобілів-утоплеників у світлових приладах збирається вода, а на сонці вона випаровується. Сліди цього лишаються.

Також слід перевірити роботу бортового комп'ютера, центрального замка електричних склопідйомників, та електрорегулювань сидіння. Під капотом, у напівпрозорих ємностях, емульсія білого кольору над гальмівною рідиною, рідиною підсилювача керма, у розширювальному бачку охолодження свідчить про потрапляння у ці ємкості води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адольф Гітлер випробовував автомобілі Volkswagen

"Якщо в автомобіля всі ємності закриті спеціальною чорною кришкою, заведіть двигун. В підтопленого автомобіля він працює нерівномірно, оберти "плавають". Силовий агрегат сильно тремтить" , - зауважив продавець.

Також у авто-утоплениках погано працюють гальма, оскільки гальмівні циліндри забруднюються піском. Тому під час різкого натискання на педаль гальм машину заноситиме у бік.

Фіни купили новенькі Lada Vesta для тестування покришок на закритому зимовому полігоні компанії Nokian, однак через рік викинули всю партію.

Зараз ви читаєте новину «Як розпізнати автомобіля-утопленика - поради фахівця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути