Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2012 09:26

Кабмін хоче поширити утилізаційний збір на всі імпортні автомобілі

Кабмін хоче поширити утилізаційний збір на всі імпортні автомобілі
Мінекології готує зміни до постанови уряду, де пропонує поширити збір не тільки на російських, але й інших імпортеров. Фото: panorama-mukachevo.com

Подорожчання автомобілів через запровадження Україною утилізаційного збору загрожує європейським і японським брендам.

Як стало відомо, Мінекології готує зміни до постанови уряду, де пропонує поширити збір не тільки на російських, але й інших імпортеров.Прі цьому вітчизняні автовиробники від нього повинні бути звільнені. Але такі преференції можуть загрожувати Україні санкціями СОТ, вважають експерти. Про це пише видання "Комерсант-Україна" у публікації "Мінекології сурмить загальний збір".

Кабінет міністрів доручив Міністерству екології та природних ресурсів (МЕПР) розробити зміни до постанови, яким було введено утилізаційний збір на автомобілі, заявив начальник відділу екологічної безпеки міністерства Олександр Посмітний.

За його словами, в документ будуть внесені норми, які поширюють дію збору на всіх імпортерів автомобілів, а також звільняють від нього локальних виробників.

Відповідні поправки будуть надані Кабінету міністрів на наступному тижні, зазначив Посмітний.

Україна ввела утилізаційний збір 14 вересня. Зараз він стосується виключно російської автопродукції і був введений у відповідь на аналогічні дії РФ. Відтоді Київ неодноразово пропонував Росії піти на взаємні поступки у відношенні продукції двох країн. Але до цих пір з Росією домовитися не вдавалося.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін хоче поширити утилізаційний збір на всі імпортні автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути