субота, 06 лютого 2021 17:13

"Каблучки" або "пиріжки" - як купити найдешевше авто

"Каблучки" або  "пиріжки" - як купити найдешевше авто
"Ще 5 років тому людина обирала із 2-3 нормальних машин, зараз вагається серед 10-12" Фото: mmr.net.ua

За останні чотири роки кожна популярна вживана модель стала дешевшою на українському ринку на 10-28%, помітили спеціалісти сайту з продажу автомобілів RST.UA

Із головних причин такої зміни є наплив євроблях і битих машин зі США за найнижчими цінами на американських аукціонах. Завдяки цьому стало легше обрати машину на перший випадок чи для малого бізнесу, кажуть спеціалісти з підбору автівок.

"Якщо одна людина ще 5 років тому обирала із 2-3 нормальних машин, зараз вагається серед 10-12. При чому її вже бентежить не лише технічний стан, а й комплектація. Раніше на це взагалі не звертали уваги", - говорить Gazeta.ua Кирило Зінченко із станції техобслуговування на вул. Великій Кільцевій у столиці. Він ремонтує машини та допомагає у підборі вживаних моделей.

На перший випадок можна знайти машину за 50-70 тисяч гривень, яка може перевозити вантажі та допомагати у будівництві.

"До мене нерідко звертаються будівельники із таким проханням. Тут треба дивитися від можливості людини. Якщо треба дуже і за мінімальну ціну, то раджу "четвірку" "Жигулі. Таку можна знайти за 30-45 тисяч гривень із пробігом до 70 тисяч кілометрів 2000-х років випуску, - говорить він. - У такому разі варто дуже уважно на двигун і кузов. Важливо, аби двигун не був весь у маслі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запас ходу в 300 км і розгін за 4 секунди - як їде найдешевший електромобіль JAC

За сучасніші комерційні машини потрібно викласти до 90 тисяч гривень. Це можуть бути "Пежо", "Рено", "Сітроен".

"У народі їх називають "каблучки", або "пиріжки". Цих моделей повно. Чимало з них завезли у вигляді нерозмитнених авто. А потім розмитнили. Французи початку 2000-х із пробігом до 140 тисяч кілометрів не потребують особливого догляду. Вони надійні, - каже він. - Німецькі машини такого типу теж хороші. Але вони дорожчі. Вартістю понад 120 тисяч гривень можна придивлятися й непоганого італійського чи французького мікроавтобуса. Все, що дешевше і має пробіг понад 250 тисяч кілометрів - "убите". Не варто такі брати".

Незалежно від марки і типу машини фахівець радить ретельно їх перевіряти на СТО. Особливо звертати увагу на кузов.

"Перевіряйте пороги, місця стиків кузовних панелей, крила, - каже фахівець. - Двигун повинен працювати рівно, не вібрувати посилено, передачі мають входити не надто туго й не зовсім легко. Дивляться і стан амортизаторів — натискають по черзі на кожне з чотирьох крил — якщо авто гойдається сильно, треба замінити ці деталі. На підфарбування й перефарбування кузова в 20-річних машинах не варто звертати уваги. Єдине, можна визначити товщину фарби спеціальним приладом для виявлення наслідків імовірного неякісного ремонту. Наприклад, якщо перефарбоване заднє крило, можливо, його міняли. Варто знайти місця стиків і перевірити їх стан".

Найдешевшими вживаними автомобілями, зробленими після 2000-х років є українські ЗАЗ. Серед машин малого класу - це "Таврії", серед більших "ЗАЗ Сенс". Ці легковики можна придбати до 90 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Каблучки" або "пиріжки" - як купити найдешевше авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути