вівторок, 21 серпня 2012 12:17

Jaguar показав повнопривідні версії седанів XF і XJ
7

Фото: Фото: jaguar.com

Компанія Jaguar представила нову систему повного приводу для седанів XF і XJ 2013 модельного року. Повнопривідні версії британських "кішок" будуть оснащуватися тільки наддувним бензиновим V6 і 8-ступінчастим "автоматом".

Під капотом седанів XF і XJ з шильдиком 3,0 AWD на кришці багажника - новий бензиновий 3-літровий мотор V6 S/C з прямим впорскуванням палива і механічним компресором. Мотор видає 340 к.с. і 450 Нм і розгонить повнопривідні седани до "сотні" за 6,4 сек. Максимальна швидкість обмежена на рівні 250 км/год. У парі з двигуном працює 8-ступінчастий "автомат" фірми ZF, оснащений системою Start/Stop, що заощаджує до 5% палива.

У системі повного приводу Jaguar передачею крутного моменту на передній міст завідує багатодискове зчеплення. При їзді по сухим дорогах ця муфта "розпускається" і основна частка тяги йде на задні колеса, зберігаючи задньопривідні звички машини. На передню вісь момент передається при старті з місця, а також при активній пробуксовці задніх коліс. В останньому разі муфта може повністю замикатися, доводячи розподіл тяги між осями до співвідношення 50:50.

Під повний привід також була перенастроєна програма управління амортизаторами Adaptive Dynamics (стандартна комплектація на XJ AWD, опція для XF). У підвісках - нові пружини, амортизатори і стабілізатори поперечної стійкості. При цьому нові шланги гідропідсилювача керма і нові передні поворотні кулаки дозволили домогтися відгуку рульової системи, як на задньопривідних автомобілях. Крім цього під систему AWD змінені кріплення мотора, доопрацьована випускна система і паливні магістралі.

Нагадаємо, Jaguar оголосила про зміну фірмового логотипу.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar показав повнопривідні версії седанів XF і XJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути