понеділок, 18 червня 2018 18:50

Із Молдови привезли Packard маршала Жукова
22

Фото: Олена Капнік

На ІІІ Міжнародному фестивалі стилю "Ретрофест" показали автомобіль маршала Радянського Союзу Георгія Жукова. Packard 120 1938 року випуску на захід привіз Леонід Заєць із молдовського міста Бєльци.

Спереду в автомобілі - подвійна вертикальна решітка радіатора і масивні крила. Біля них розташовані по дві фари. Зверху - великі овальні. Знизу - круглі. На капоті - хромований птах.

Передні та задні двері відкриваються назустріч один одному. Біля вікон передніх дверей - круглі дзеркала.

Ззаду - овальне вікно. На дверях багажника, які відкриваються доверху, логотип фірми. По обидва боки багажника - маленькі червоні ліхтарі. На правому крилі - автомобільний номер.

Автор: Олена Капнік
  Модель Packard 120 випускали для середнього класу. Вона коштувала менше  тис.
Модель Packard 120 випускали для середнього класу. Вона коштувала менше тис.

В інтер'єрі використали шкіру. Салон виконаний у бежевих і білих кольорах. Вікна і двері оздоблені деревом. Прибори розташовані по усьому периметру панелі приладів.

"На цьому авто Одесою пересувався радянський полковник Георгій Жуков. Зараз Packard - це частина мене. Автомобіль викупив у свого сусіда 1998-го. Він був у жахливому стані. Протягом восьми років самостійно його реставрував, намагаючись дотримуватися оригіналу. Але таких автомобілів вже не випускають, тому багато деталей замовляв у Німеччині. Зокрема, під капот, замість оригінального 110-сильного мотора, поставив сучасний двигун BMW на 200 "конячок", - розказує Gazeta.ua власник авто Леонід Заєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раритетні автомобілі, повітряні гімнасти і дитячий показ мод – відбувся "Ретрофест"

Купив автомобіль за $1 тис. На реставрацію витратив майже €20 тис. Зараз Packard оцінюють у понад $60 тис.

"Кузов практично не змінив. Хотів зберегти атмосферу минулого століття. Всередині салон був пофарбований у темно-синій колір. Зараз - світлий. Довелося міняти сидіння. Оригінальні прилади та панелі не збереглися. Кермо - оригінальне", - каже власник Packard.

Автор: Олена Капнік
  Леонід Заєць купив автомобіль за  тис. На реставрацію витратив майже € 20 тис. Зараз Packard оцінюють у понад  тис.
Леонід Заєць купив автомобіль за тис. На реставрацію витратив майже € 20 тис. Зараз Packard оцінюють у понад тис.

Автомобіль має незалежну підвіску. Гальма - гідравлічний привід. Максимальна швидкість - 160 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Купив машину: поламана, іржава, гнила і без документів" - у Кам'янці-Подільському пройшов "Ретрофест"

Американська компанія Packard з моменту заснування спеціалізувалася на випуску дорогих автомобілів. Коли у Штатах почалася Велика депресія, попит на автомобілі різко впав. Тоді бренд 1936-го почав випускати модель для середнього класу - 120. Вона коштувала менше $1 тис. За перший рік випустили понад 25 тис. дешевих авто.

Міжнародний фестиваль стилю "Ретрофест" вже втретє проходить у Кам'янці-Подільському на Хмельниччині. Вперше захід відбувся 2009-го. Після семирічної перерви, 2017 року, фестиваль відновився. Цього року участь у заході взяли більш як 50 автомобілів із різних міст України. Три екіпажі приїхали з Молдови. Гран-прі, головний приз нинішнього фестивалю, отримав учасник з Молдови, Леонід Заєць разом із Packard 120.

Зараз ви читаєте новину «Із Молдови привезли Packard маршала Жукова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути