Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2021 13:03

Італія спрощує життя українським водіям

Італія спрощує життя українським водіям
Угода діятиме пʼять років. Фото: pixabay.com

Україна та Італія підписали міжурядову угоду про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Українські емігранти в Італії зможуть безплатно й без іспитів обміняти водійські посвідчення на італійські, повідомляє департамент комунікації МВС.

"Важливо, щоб українці могли мати зручні державні сервіси не лише на батьківщині, але й за кордоном. Ця угода дає змогу зменшити бюрократичну тяганину й заощадити кошти для багатьох земляків", — заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Зараз Італія опрацювала понад 22 тис. запитів щодо обміну українських посвідчень.

"Це питання є актуальним для українців, які легально живуть і працюють в Італії. Процедура обміну потребуватиме певного часу, адже для з'ясування дійсності документів буде спеціальна перевірка", — повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Угода набуде чинності через 60 днів із дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання ними всіх необхідних процедур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без перескладань і штрафів - наші водійські права діятимуть ще в одній країні

Нова угода є редакцією попередньої, яку на п'ять років уклали Кабмін та італійський уряд 2015 року. Раніше процедура отримання італійських прав коштувала понад €600. Дія угоди поширюється на громадян України, які легально проживають в Італії, є резидентами країни менш як чотири роки й мають дійсне українське посвідчення водія.

Зараз ви читаєте новину «Італія спрощує життя українським водіям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути