середа, 28 серпня 2019 18:01

Хрещатик можуть зробити пішохідним

Хрещатик можуть зробити пішохідним
Хрещатик можуть реконструювати для пішоходів. Фото: auto.24tv.ua

Головну вулицю столиці немало облаштовували для колісного странспорту. Якщо штаб очільника Держави зроблять в "Українському домі" - головну вулицю міста можуть зробити пішохіднішою.

Зараз, стосовно Хрещатика, немає стратегії розвитку громадського простору. Сучасний вигляд вулиці сформувався стихійно і десятиліттями залишається незмінним.

Через переїзд президентського офісу, повинен змінитись і зовнішній вигляд центральної частини міста. Центральні алеї та площі мають стати громадськими та туристичними артеріями із ланшафтним дизайном, ресторанами, галереями та арт-просторами.

Наразі Хрещатик це – магістраль з вісьмома смугами руху для транспорту. Пропускна здатність – надмірна, вважають експерти, і її потрібно зменшити. Радник заступника голови КМДА Дмитро Беспалов пропонує зменшити кількість смуг руху до п'яти, а решту проїжджої частини перетворити на бульвар. По одній смузі у кожному напрямку запропоновано віддати громадському транспорту, а швидкість руху зменшити до 30 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Porsche інвестує в ізраїльський стартап систем безпеки

Актуальним для Хрещатика залишається питання облаштування наземних переходів замість підземних.

"Наземні переходи потрібні у місцях примикання перпендикулярних вулиць. Наприклад, вже облаштований наземний перехід біля вулиці Богдана Хмельницького. Такі переходи можна зробити на місці примикання Прорізної та Городецького", – каже Дмитро Беспалов. Перпендикулярні вулиці можна використати для облаштування наземних паркінгів для автомобілів.

Щоб зробити простір дружнішим для пішоходів, на Хрещатику необхідно поставити лавки, створити рекреаційну зону і облаштувати доступні громадські туалети, - вважає архітектор Максим Головко. Спеціаліст наголошує, що про перетворення Хрещатика на пішохідну вулицю говорити зарано. На його думку, на Хрещатику знаходиться багато адміністративних будівель. Це, в першу чергу, політичне питання. Якщо говорити про перекриття Хрещатика, потрібно вирішувати, куди перенаправляти транспортні потоки. ПРо це повыдомили на auto.24tv.ua.

Зараз ви читаєте новину «Хрещатик можуть зробити пішохідним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути