четвер, 04 жовтня 2018 18:26

Гройсман сказав, коли запрацює автофіксація перевищення швидкості

Гройсман сказав, коли запрацює автофіксація перевищення швидкості
В Україні з 8 жовтня почнуть слідкувати за дотриманням швидкості руху. Фото: HJK

В Україні відновлять масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції.

Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів в рамках політики безпеки дорожнього руху. Слідкувати за швидкістю почнуть вже з наступного тижня, про це розповів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Уже з понеділка – 8 жовтня", –зазначив він.

Водночас прем'єр-міністр зауважив, що перший тиждень водіїв будуть лише усно попереджатимуть про перевищення. Однак, після цього почнуть штрафувати відповідно до законодавства.

"І тут я повинен сказати: мені не потрібні ні штрафи, ні покарання. Потрібно, щоб і водії були здорові, і пішоходи. Перший тиждень Нацполіція попереджатиме. Далі – задіємо всі механізми", – наголосив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для власників "евроблях" підготували нову пастку

Глава уряду також розповів, що перевірці підлягає і дотримання технічних норм виведення транспорту в рейс. У свою чергу в поліції зазначили, що пристрій для вимірювання швидкості будуть використовувати лише на ділянках дороги, обладнаних відповідними знаками. Перелік таких місць буде у відкритому доступі.

"У місцях фіксації порушень швидкісного режиму також перебуватимуть службові транспортні засоби з включенням маячків синього кольору в обов'язковому порядку", – повідомила прес-служби МВС.

З початку жовтня водії обов'язково мають вмикати фари за містом. Ближнє світло вплине на безпеку на дорозі. Увімкнені фари вдень знижують ризик лобовій аварії майже на 10%. Водночас є окрема категорія людей, які не вмикають фари вдень з міркувань економії, бо вони збільшують витрату палива.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман сказав, коли запрацює автофіксація перевищення швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути