пʼятниця, 25 липня 2014 17:21

Голова Укравтодору розповів, коли в Україні з'являться європейські дороги

Голова Укравтодору розповів, коли в Україні з'являться європейські дороги
Фото:wallgrad.ru

Для того, щоб існуючу дорожню мережу України привести в належний експлуатаційний стан, необхідно провести реформу дорожнього господарства, 15 років і ритмічне фінансування в обсязі 30-40 млрд. грн в рік.

Таку думку висловив голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Сергій Підгайний, пише "Урядовий кур'єр".

За його словами, близько 90% автомобільних доріг України вимагають проведення капітального ремонту або реконструкції. Це пов'язано з тим, що більшу частину української дорожньої мережі було побудовано близько 30-40 років тому за технічним вимогам того часу і з розрахунку діючих навантажень.

Сучасний же зростання кількості автотранспорту та його вантажопідйомності вимагають використання інших технологій і матеріалів, що значно збільшать міцність і несучу здатність доріг. "Після передачі автомобільних доріг місцевого значення в управління обласних рад, а в перспективі - на базовий рівень, як це передбачено реформою галузі, до сфери управління Укравтодору увійдуть 35 тисяч км автомобільних доріг загального користування державного значення, які є основними транспортними коридорами для перевізників, а отже - в першу чергу потребують оновлення", - зазначив Підгайний.

На його переконання, за умови ритмічного фінансування в обсязі 30-40 млрд. грн. у рік повністю оновити зазначену дорожню мережу можливо вже через 15 років. "Отримати і направити на дороги хоча б частину зазначених коштів дозволить тільки створення захищеного Державного дорожнього фонду, а також залучення додаткових інвестицій, зокрема, посилення співробітництва з МФО і реалізація концесійних проектів. Все це передбачено новою редакцією Концепції реформування дорожнього господарства", - підкреслив глава Укравтодору.

Зараз ви читаєте новину «Голова Укравтодору розповів, коли в Україні з'являться європейські дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути