четвер, 17 травня 2018 14:54

Ford презентував потужний спортивний автомобіль
5

Ford Fiesta ST
Фото: прес-служба Ford
Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST

Американська компанія Ford презентувала оновлену модель - Fiesta ST.

Новинка має 200-сильний мотор, повідомляють у прес-службі компанії Ford.

Ford Fiesta ST оснастили 1,5-літровим двигуном EcoBoost з системою турбонаддуву. Fiesta ST має систему впорскування палива під високим тиском і систему подвійного незалежного регулювання фаз газорозподілу Twin-independent Variable Cam Timing.

Агрегат має трициліндрову архітектуру. Її особливість - високий крутний момент при низьких оборотах - 290 Н/м. Він доступний у діапазоні від 1600 до 4000 об/хв.

Автор: прес-служба Ford
  Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST

"Водіям спортивних автомобілів добре знайомі неприємні відчуття, коли пробуксовування внутрішнього колеса, на яке спрямовується надмірна кількість крутного моменту, не дозволяє вийти з повороту на швидкості. Ми адаптували налаштування опціонального диференціала підвищеного тертя нового Fiesta ST, щоб він бездоганно працював у поєднанні з удосконаленою системою Torque Vectoring Control. Це дозволяє забезпечити максимальний рівень природного зчеплення з поверхнею без "спалювання" надмірного крутного моменту шляхом застосування гальм", - каже директор Ford Performance у Європі Лео Рукс.

1,5-літровий двигун оснастили абсолютно новою системою деактивації циліндрів для трьохциліндрового двигуна. Нова комбінація систем розподіленого і безпосереднього вприскування палива сприяє підвищенню потужності у поєднанні зі зниженням рівня викидів CO2. Особливо помітна економія пального у режимі низького навантаження на двигун.

Автор: прес-служба Ford
  Ford Fiesta ST
Ford Fiesta ST

Технологія відключення циліндра автоматично зупиняє подачу палива і відкриття клапана одного з циліндрів. Це актуально при русі за інерцією або з невеликою швидкістю і малим навантаженням на двигун. Технологія забезпечує відключення і підключення циліндра за 14 мілісекунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озвучена вартість Ford Focus нового покоління

Алюмінієвий двигун оснастили інтегрованим випускним колектором. Він покращує ефективність і дає можливість двигуну швидше досягти оптимальної робочої температури. Така конструкція також дозволяє швидше розвивати крутний момент.

Fiesta ST витрачає 6 л пального на 100 км шляху. Викиди CO2 - 136 г на 1 км. На модель встановили газопоглинальний фільтр. Це також зменшує викиди кіптяви.

Ford Fiesta ST третього покоління має диференціал підвищеного тертя Quaife. Опція сприяє оптимізації зчеплення передніх коліс з поверхнею для кращого проходження поворотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 в 1: Ford запатентував автомобіль-трансформер

Механічна система обмежує передачу крутного моменту двигуна на колесо зі зниженим зчепленням. Це зменшує пробуксовку. Велика частина крутного моменту двигуна передається на колесо з кращим зчепленням. Це дозволяє на повну використовувати динамічний потенціал силового агрегату.

Новий диференціал підвищеного тертя працює в парі з досконалою системою векторизації крутного моменту Torque Vectoring Control. Вона покращує курсову стійкість на повороті.

З листопада 2017-го в Україні продають хетчбек Ford Fiesta. Це сьоме покоління моделі. Пропонують із п'ятидверним і тридверним кузовом. Коштує авто від 358 тис. грн. Модель можна придбати можна обрати з літ­ровим або 1,1‑літровим бензиновим двигуном.

Зараз ви читаєте новину «Ford презентував потужний спортивний автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути