четвер, 07 червня 2012 10:10

Запровадження Україною мит на імпорт авто може зашкодити створенню ЗВТ з Європою

Запровадження Україною мит на імпорт авто може зашкодити створенню ЗВТ з Європою
Євросоюз виступив проти запровадження мит ні імпорт авто. Фото: oboz.ua

У Європейському Союзі виступають проти підвищення в Україні мит на імпорт автомобілів.

У розпорядженні видання "Комерсант-Україна" опинився звіт про консультації української делегації з представниками ЄС в Брюсселі.

У ньому єврокомісар з питань торгівлі Карл де Гюхт зауважив, що запровадження Україною додаткових мит може погіршити ситуацію навколо створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною.

У звіті говориться, що ЄС запропонував Україні компромісне рішення - замість мит ввести квотування імпорту автомобілів. Згідно з документом, такий варіант позбавив би Україну від розглядів в органах СОТ.

Проте, як наголошується в документі, в МЕРТ визнали, що така ініціатива є достатньо складною технічно, а відповідно - неефективною. З цієї причини в міністерстві вирішили відмовитися від цієї ідеї.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Бразильці розсекретили свій перший суперкар вартістю $1 мільйон

Серйозними санкціями розгляд Україні не загрожує, зазначали раніше юристи. Розгляди можуть затягнутися на роки, а у гіршому разі Україну змусять зняти обмеження без яких-небудь компенсацій, відзначають експерти.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що в Україні планується ввести мита на імпортні автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Запровадження Україною мит на імпорт авто може зашкодити створенню ЗВТ з Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути