середа, 06 червня 2012 15:43

Україна може запровадити мита на імпортні авто - Порошенко

Україна може запровадити мита на імпортні авто - Порошенко
Петро Порошенко: обсяги виробництва українських автомобілів різко скоротилися, і понад 12 тисяч робочих місць втрачено. Фото: dp.ric.ua

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко переконаний у необхідності захисту українського автопрому.

Про це він заявив на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу, повідомляє Укрінформ.

"Є всі підстави, щоб захищати свій ринок (продукцію українських автомобілебудівників - ред.)", - сказав він, коментуючи плани підвищення ввізного мита на автомобілі імпортного виробництва.

Міністр, зокрема, пояснив, що за останні 3 роки обсяги виробництва українських автомобілів різко скоротилися, і понад 12 тисяч робочих місць втрачено. У країні різко зростає частка товарів іноземного виробництва, і частка автомобілів у платіжному балансі становить значну частину. "На це не можна не реагувати", - підкреслив міністр.

Порошенко також нагадав, що іноземні автовиробники отримують фінансову держпідтримку від національних урядів. "Левова частка іноземних виробників мають заходи держпідтримки і субсидій. Європа виділила 100 мільярдів євро на підтримку автомобільної галузі. Своїх заходів вжили США, Японія і Корея. У Росії виділено кошти на підтримку своїх автомобілебудівників", - відзначив міністр.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Бразильці розсекретили свій перший суперкар вартістю $1 мільйон

Водночас, нагадав він, українські виробники авто не отримували бюджетної підтримки і на них не поширювалися заходи державної підтримки, тому вони виявилися неконкурентоздатними.

Наразі, додав він, є два виходи з ситуації: або надати держпідтримку автобудуванню, або запровадити заходи щодо захисту ринку. "Я хотів би, щоб Україна відродила свій промисловий потенціал, тому я відкриваю експортні можливості для українських виробників і захищаю внутрішній ринок", - пояснив Порошенко свої дії на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі.

Водночас, говорячи про можливе підвищення мита на імпортні автомобілі, міністр підкреслив: "Ми за будь-якого нашого рішення будемо чітко дотримуватися зобов'язань, взятих на себе при вступі до Світової організації торгівлі".

Зараз ви читаєте новину «Україна може запровадити мита на імпортні авто - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути