четвер, 10 вересня 2020 10:59

Електросамокати та гіроборди отримають статус транспортних засобів

Електросамокати та гіроборди отримають статус транспортних засобів
Користувачів персонального легкого електротранспорту виведуть у нову категорію учасників дорожнього руху. Фото: ВолиньPost

Цього тижня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3023, який передбачає виведення користувачів персонального легкого електротранспорту в нову категорію учасників дорожнього руху.

До користувачів персонального легкого електротранспорту належатимуть особи, які пересуваються з використанням одно-, дво- або триколісного механічного транспортного засобу, що приводиться в рух за допомогою електричного двигуна (електричні скутери, cигвеї, гіроборди, гіроскутери тощо), крім інвалідних візків та велосипедів, обладнаних електродвигунами.

Користувачі електричних транспортних засобів мають їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності - по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю, це передбачає законопроєкт.

Парламентарі заборонять користуватися під час руху засобами зв'язку, тримаючи їх у руці. Не дозволяється керувати електричними транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Заборонять також перевозити пасажирів, окрім випадків, коли їх перевезення передбачено конструктивним рішенням виробника електричного транспортного засобу.

Під час руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, або під час руху за межами населеного пункту, користувачі електротранспорту виділятимуть себе за допомогою світловідбивальних елементів, що закріплюватимуть на одязі або в інший спосіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому КАСКО - найзручніше страхування

Нещодавно електровелосипед Delfast вітчизняного виробництва на Київському велотреку встановив світовий рекорд, проїхавши на одному заряді трохи більше за 367 км. Для більшості електроскутерів і електробайків це космічна цифра.

Зараз ви читаєте новину «Електросамокати та гіроборди отримають статус транспортних засобів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути