Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2013 10:07

"Електронне дзеркало" допомагає паркуватися
6

Фото: Фото: Володимир Мукан

Дзеркало заднього огляду з монітором продають у столичних автомагазинах. Більшість із них має значно гірші властивості відображення, ніж штатне люстерко. Проте такий гаджет має багато функцій мультимедійного центру.

"Дзеркало заднього огляду обладнане слотом для карти пам'яті SD і USB-портом для флешки. Вставивши туди ці накопичувачі, можна переглядати фільми, слухати музику й грати в ігри. Є такі гаджети із Bluetooth , - розповідає Павло Лєбєдєв із автомагазину "База авто звуку". - Його кріплення дуже надійне і в той же час просте: одягаєте пристрій на своє штатне дзеркало, а потім фіксуєте тримачами. Його установка займе не більше 30 секунд".

У більшості моніторів заднього огляду є вбудований трансмітер, який передає звук аудіофайлів, які відтворює на певну радіочастоту. На неї налаштовують приймач і звук чутно через штатні динаміки автомобіля.

До "електронного дзеркала" можна під'єднати камеру, щоб контролювати простір автомобіля під час парковки, наприклад.

"Камеру встановлюють під номерним знаком. Одні із її контактів приєднують до ліхтаря заднього ходу. Це для того, щоб коли водій вмикає задню передачу, камера автоматично вмикалася й виводила зображення на екран", - зазначив Лєбєдєв.

Камера заднього ходу у комплекті із "електронним дзеркалом" є доповненням до парктроніка. Адже він часто "не помічає" стовпів. А ями ним виявити майже нереально.

"Зазвичай дзеркало заднього огляду з монітором у нас купують для пікапів, мікроавтобусів та вантажівок. У цих машинах штатне люстерко майже не затребуване, бо ззаду або перегородка, або пасажирські сидіння. Тому водії встановлюють ззаду камеру, яка передає відео на "електронне дзеркало". А у вільний час, чекаючи десь пасажирів, наприклад, дивляться на ньому кіно".

Дзеркало заднього огляду з монітором живиться від 12 вольт. Його підключають у гніздо підкурювача.

Найдешевші електронні дзеркала коштують 372-420 грн. Вони мають 4-дюймовий TFT LCD дисплей із роздільною здатністю 960х240 точок. Такий пристрій не відтвоює мультимедійних файлів. Він розрахований лише для роботи із камерою заднього огляду. Її купують окремо. Електродзеркала від 558 грн мають 7-дюймовий TFT LCD дисплей на 480 х 234 точок. В комплекті із пристроєм продають пульт дистанційного керування. Пристрої від 639 грн мають у комплекті камеру заднього огляду із інфрачервоною під світкою. Дзеркала заднього огляду вартістю від 882 грн із 7-дюймовим екраном не мають у комплекті камери. Проте вони обладнані USB-гніздом та слотами для карт пам'яті SD і MMC. Також мають вбудований трансмітер та Bluetooth.

Зараз ви читаєте новину «"Електронне дзеркало" допомагає паркуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути