понеділок, 03 червня 2013 17:24

Потримані іномарки із Польщі продають на третину дешевше

Потримані іномарки із Польщі продають на третину дешевше
Автомобілі, ввезені із Польщі, мають кожні п'ять днів перетинати україно-польський кордон. Фото: rebiz-group.com

У Західних областях України за останні кілька років збільшилася кількість автомобілів із польськими номерами. Українці купують потримані іномарки у Польщі в місцевих жителів. Оформлюють там генеральне доручення і їздять Україною, не розмитнюючи автомобіль.

"Потримана машина обходиться на третину дешевше, ніж в Україні, - каже автоюрист Богдан Глядик, працює у Києві. - У Польщі менше мито, тому ці машини дешевші. До того ж українці не платять за розмитнення при перевезенні в Україну".

Audi 100, яка в Україні коштує $7-8 тис., у Польщі можна купити за $1,8-2 тис., "Wolksvagen Golf" 2003-2006 року, що в нас продають за $15 тис., там коштує $3-3,5 тис.

"Щоб українцю разом із поляком стати співвласником автомобіля, треба мати відкриту візу в Польщу, закордонний паспорт і водійське посвідчення, - каже автоюрист. - При перетині польсько-українського кордону, пред'являють прикордонникам договір купівлі-продажу автомобіля, техпаспорт, нотаріально-завірене доручення, водійське посвідчення, страховку. Українці знаходять поляків, що продають автомобілі, через польські сайти продажу машин".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На модернізацію української ГТС потрібно $5,3 мільярда інвестицій

Автомобілі, ввезені із Польщі, мають кожні п'ять днів перетинати україно-польський кордон.

"Якщо машину завозили через одну митницю, а вивозять через іншу, то дають 10 днів. Наприклад. Ввіз чоловік авто через львівську митницю, а вивозить через одеську. Якби такої вимоги не було, то тоді машини за нижчою ціною за кордоном купували б жителі Києва, Дніпропетровська, Харкова та інших міст. А так це вигідно переважно тим людям, що живуть у прикордонних селах за 3-10 кілометра від митниці", - розповів Глядик.

Є й небезпеки при купівлі машини за такою схемою у Польщі. Їх частіше зупиняє ДАІ, перевіряє документи.

"Насправді, співробітники ДАІ мають право перевіряти лише техпаспорт на автомобіль, водійське посвідчення та страховку. Ввезення машини за схемою "співвласності" відповідає закону. Я ще не чув про якісь проблеми із такими автомобілями", - підсумував автоюрист.

Зараз ви читаєте новину «Потримані іномарки із Польщі продають на третину дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути