вівторок, 19 листопада 2013 11:56

Джордж Клуні поскаржився на автомобілі Tesla

Джордж Клуні поскаржився на автомобілі Tesla

Актор Джордж Клуні в інтерв'ю, опублікованому в журналі Esquire, негативно відгукнувся про свій досвід водіння електромобіля компанії Tesla. Голівудська зірка був одним з перших клієнтів, що купили Tesla Roadster в 2008 році.

"Я був одним з перших хлопців на Tesla, думаю, що я був п'ятим у списку замовників, - сказав Клуні. - Але скажу вам, що я дуже багато часу провів в цій штуці на узбіччі дороги. У підсумку я їм сказав: хлопці, чому я постійно сиджу на узбіччі дороги? Вже зробіть що-небудь".

Варто нагадати, що як і багато інші власники першої моделі каліфорнійської компанії Tesla Roadster, Клуні постраждав від швидкої розрядки акумуляторних батарей цього електромобіля. У минулому році Tesla визнала наявність проблеми, проте вказала тоді, що нагадувала власникам ніколи не допускати повної розрядки, так як це може привести до пошкодження акумуляторів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний стрітрейсер розтрощив 5 автомобілів під час нічних гонок

У самих перших електромобілів Tesla Roadster, акумулятори "вмирали" набагато частіше, ніж у машин з більш пізніх партій. У разі, якщо електромобілем не користувалися і залишали без підзарядки з акумулятором зарядженому наполовину, він повністю "сідав" за два місяці. За запевненням Tesla, у нинішньої Model S, половина заряду акумулятора збережеться протягом року.

Так чи інакше, але Джордж Клуні в минулому році продав свій Tesla Roadster з серійним номером 0008 з аукціону, а виручені 99 000 доларів віддав на благодійність. Пробіг електромобіля тоді становив 2937 км.

Глава Tesla Елон Маск, який пильно стежить за будь-якою згадкою імені компанії в ЗМІ, негайно відгукнувся на інтерв'ю Клуні в мережі Twitter. "Мова не йде про Model S. Це стара подія, навіть не новина. Я не розумію, чому про це взагалі повідомляють, - зазначив Маск. - Це все одно, що сказати, що у мого iPhone першого покоління в 2001 році був глюк".

Зазначимо, що інтерв'ю Клуні з'явилося в невідповідний момент для Tesla, адже за останні два місяці були зафіксовані три випадки загоряння Model S після ДТП. Маск повідомив, що Tesla "безумовно не буде проводити відгук" електромобілів Model S, зазначивши при цьому, що його електромобілі в п'ять разів менше схильні до ризику загоряння, ніж машини, що працюють на бензині.

На його думку, реакція деяких видань на випадки із загорянням Model S була "дуже недбала і необгрунтована". Маск зазначив, що щорічно в США відбувається 200 000 випадків загорянь автомобілів з бензиновими двигунами, в яких гине в середньому 250-300 чоловік. "Про скільки таких випадках повідомляли ЗМІ?" - поставив риторичне запитання голова Tesla.
Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні поскаржився на автомобілі Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути