пʼятниця, 30 серпня 2019 13:30

Чому найбільше автомобілів українці імпортують із Німеччини: пояснення експерта

Чому найбільше автомобілів українці імпортують із Німеччини: пояснення експерта
Експерт пояснив чому німецькі автомобілі українці імпортують найчастіше Фото: Автотема

У першому півріччя 2019-го в Україну ввезли 304,6 тис. легкових автомобілів.

Із усіх імпортованих автомобілів - 38,1 тис. нових автомобілів і 266,5 тис. машин із пробігом. Загальна митна вартість усіх транспортних засобів склала $1,686 млрд.

Такі дані надала Асоціації автовиробників України. Найбільше автомобілів із пробігом за цей період імпортували з Німеччини - 65,5 тис. Із Литви завезли і розмитнили 52,5 тис. машин. Третє місце зайняла Польща - 50,8 тис. автомобілів.

"Більшість польських чи литовських вживаних автомобілів, особливо ті, які старші за 10 років, потрапляють у ці країни з тої ж Німеччини, Франції чи Нідерландів, - пояснює автоексперт Тарас Брязгунов. - У німців кращі дороги і технічне обслуговування. Через їхні високі доходи жителі цієї держави змінюють автомобілі кожні 3-4 роки. У Німеччині невигідно тримати старий автомобіль через високі податки, екологічні збори і страхування. Нерідко старі автомобілі німці просто утилізують. Тому їм доцільніше продати свою машину українцю та заробити, ніж платити за її переробку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вводять євростандарти будування доріг

Лідером у поставках нових легкових автомобілів стала Японія. Звідти імпортували 8,5 тис. машин. Румунія і Китай зайняли друге і третє місце. Від них завезли - 4,7 тис. та 4,2 тис. нових автомобілів відповідно.

"Німецький авторинок надзвичайно великий і розвинений. Жителі цієї країни дуже педантичні та дбають про свої машини. У них немає "гаражних" сервісів, як у нас, а техобслуговування відбувається в авторизованих станціях, які мають ліцензії від виробників, - додає Брязгунов. - Крім цього, у німецьких містах вводять заборону на експлуатацію старих дизельних автомобілів, які не відповідають сучасним екологічним стандартам "Євро-6". Відповідно, жителі намагаються позбутися таких транспортних засобів і вони падають у ціні. Для українського населення автомобіль навіть стандарту "Євро-4" чи "Євро-5" за привабливою ціною є вигідним придбанням.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість ввезених автомобілів в Україні зросла в 3,4 рази, а їхня ціна збільшилась на 71%. Усе через збільшення в імпорті частки старих автомобілів із 59% у першому півріччі минулого року до 87% цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Чому найбільше автомобілів українці імпортують із Німеччини: пояснення експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути