пʼятниця, 15 квітня 2016 16:50

Citroen провів тести власного автопілота на дорогах загального користування
7

Фото: media.groupe-psa.com

Компанія Citroen випробувала C4 Picasso з функцією автопілота на дорогах загального користування.

В ході випробувань автомобілі проїхали по трасах близько 300 км. Тест відбувся на третьому рівні складності "eyes off", повідомляє прес-служба Citroen.

Такий рівень складності передбачає, що водій повністю передає керування техніці і просто контролює роботу систем.

До цього моменту чотири безпілотних C4 Picasso вже подолали понад 20 тис км на маршрутах Париж – Бордо і Парижа - Віго (Іспанія). У 2018 р. Група PSA представить безпілотні автомобілі, які будуть їздити під контролем водія, а до 2020 року це будуть машини з повністю автономним управлінням.

Законодавство більшості країн світу зараз не регламентують використання повністю автономних автомобілів на дорогах загального користування. Тим не менш, в деяких штатах США (наприклад, Флорида, Невада і Мічиган) існують окремі законодавчі акти, що регламентують випробування і пересування безпілотних систем. Раніше національне управління з безпеки руху NHTSA прирівняло електроніку, яка керує безпілотним автомобілем Google, зі звичайним водієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford почав нічні тести автопілота

У Євросоюзі вже зараз діють директиви, які пропонують оснащувати всі вантажні автомобілі, що використовуються у межах ЄС, спеціальними системами безпеки. Мова йде про системах автономного гальмування, здатних самостійно зупиняти вантажівка і функціях утримання смуги руху.

Чиновники Євросоюзу обговорюють поправки у Віденську конвенцію про дорожній рух, які виключать з документа вимога постійного контролю транспортного засобу, що заважає проведенню випробувань безпілотних машин на дорогах загального користування. Крім того, європейські законодавці також мають намір ввести термін "автономний автотранспортний засіб" та дозволити використання таких машин на дорогах загального користування.

Нагадаємо, на німецькому автобані A52 пройшли дорожні випробування колони вантажівок Mercedes-Benz, оснащених системою автономного керування.

Зараз ви читаєте новину «Citroen провів тести власного автопілота на дорогах загального користування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути