вівторок, 12 квітня 2016 10:13

Ford почав нічні тести автопілота
6

Компанія Ford почала випробовувати систему автономного керування автомобілем у темну пору доби.

Тести проходять на полігоні автовиробника в Арізоні. Всю необхідну електроніку для роботи автопілота встановили на гібридну модифікацію моделі Fusion.

Про це повідомляє Мотор.

Автомобіль орієнтується в просторі завдяки тривимірній карті з високою роздільною здатністю. На неї нанесені всі небезпечні та важливі для руху об'єкти: дерева, будинки і дорожні знаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai почав розробку "розумних" автомобілів

За допомогою оптичного далекоміра LiDAR, що використовує відбитий від об'єкта світловий промінь, електроніка в реальному часі звіряє своє місце розташування з картою.

За словами інженерів Ford, далекоміра цілком достатньо для роботи автопілота, оскільки він стає незалежним від світла сонця, або від камер, які розрізняють білі лінії розмітки. При цьому в компанії все ж допускають, що LiDAR разом з камерами, радарами та додатковими сенсорами, покаже кращий результат.

Ford начал испытания автопилота на базе Fusion в 2003 году. Этот автомобиль также тестируют на специальном полигоне площадью 13 гектаров, который похож на центр города и создан университетом Мичигана. Кроме того, производитель начал сотрудничать в области разработки автопилотов с Google, получив доступ к технологиям американкой корпорации.

Нагадаємо, на німецькому автобані A52 пройшли дорожні випробування колони вантажівок Mercedes-Benz, оснащених системою автономного керування.

Зараз ви читаєте новину «Ford почав нічні тести автопілота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути